Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Élesítették Gödöllő vadonatúj, aggodalmat is kiváltó kerékpárútját

2018-08-12 18:46:23

Augusztus 12-én elérkezett az ideje, hogy átadják a Haraszti út és a városközpont között létesített kerékpárutat. A Gödöllőt észak-déli irányban átszelő közlekedési felület egy részét (Körösfői utca és Széchenyi utca közötti szakasz) már 2016 októberében megvalósították, az elmúlt hónapokban a többi, Dózsa György út menti területen folytak a munkálatok.

A most átadott gödöllői kerékpárút része a 10 Pest megyei településen, mindent egybevetve 32 kilométeres hosszúságban kialakítandó fejlesztésnek, ami a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) elkülönített 1,8 milliárd forintos forrásból épül ki. A kevéssel több mint 3 kilométeres gödöllői szakasz első ütemére 248.340.934 forintos támogatást nyert el az önkormányzat, a második ütemmel (a Teghze Lajos. utcán, a Tesco mellett átkötés készül az Ádám utcáig, valamint a Rákos-patakon egy új kerékpáros híd épül) együtt pedig megközelíti a 300 millió forintot a vissza nem térítendő dotáció összege.

Miként arról hírportálunk korábban beszámolt, a kerékpárút kialakítása bizonyos részen, nevezetesen: a Kossuth Lajos utca és a Szilhát utca közötti szakaszon komoly aggodalmakat váltott ki az érintett területen lakók és dolgozók körében. Főként a parkoló sáv megszüntetését tartották elhibázott döntésnek, illetve problémaként fogalmazták meg a szállítmányozási teendők gyakorlati kivitelezését, és azt is előrevetítették, hogy az útszakaszon délután 3 óra és esete 7 óra között fokozódhat a balesetveszély.
A lakossági tiltakozás nem érte el a célját, a hatósági engedélyek birtokában az elfogadott tervek szerint zajlott le a kivitelezés, és – ahogy egyesek a közösségi oldalon elnevezték – „karám” létesült a posta és a bíróság épülete előtti szakaszon (képen).


Augusztus második vasárnapján a VÜSZI Kft. parkolójából indult az átadáson résztvevő bringások menete, amelynek tagjai a városközpontba tekertek, hogy teszteljék Gödöllő legújabb – feltehetőleg még sok vitára okot adó – közlekedési létesítményét.

Az eseményhez kapcsolódóan Füle Sándor, a Magyar Kerékpáros Klub gödöllői szervezetének vezetője közéleti közösségi oldalán így fogalmazott:
- Ezt a bringautat egy picit a magaménak érzem, úgyhogy büszkén rakom ki a meghívót az átadásra. És köszönöm a városvezetésnek hogy mindvégig kitartott a több éve futó projekt mellett, és köszönöm az EU-nak a pénzt, és köszönöm a kormánynak, hogy a mi projektünk is kapott belőle. Meg az aktivista cimboráknak hogy sokat agyaltunk együtt, meg a feleségemnek, meg anyukámnak, meg mindenkinek, akinek ilyenkor szokás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online