Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi pártja érdekét nézi, amikor lemond mandátumáról

2018-04-27 17:00:42

Beigazolódott az, amire előzetesen számítani lehetett. Gödöllőt csak a körzetben április 8-án győztes Vécsey László képviseli majd az új, május 8-án megalakuló parlamentben.
Annak ellenére lesz ez így, hogy Gémesi György, a város polgármestere, az Új Kezdet Párt elnöke a 3. helyen volt az LMP, hét bejutó helyet érő listáján. Gémesi azonban, a választmány véleményét kikérve, úgy döntött, hogy felveszi mandátumát, de – a polgármesteri tisztséggel való összeférhetetlenség megszüntetése miatt – 30 napon belül párttársa, Hohn Krisztina, az Új Kezdet egyik alelnöke javára lemond arról. Mivel Hohn Krisztina –, aki a Baranya megye 2. számú választókerületben indult, és 9,15%-os támogatottságot ért el – a komlói járáshoz tartozó Mánfa polgármestere, időközi választást kell majd kiírni a szóban forgó településen.

Gödöllő első emberének lehetősége lett volna másnak is átadni a mandátumát, például, a listán 9. helyen rangsorolt, gödöllői illetékességű Lengyel Szilviának, ám nem ezt tette, hanem azt az érdeket tartotta fontosabbnak, hogy az általa vezetett pártnak teremtsen parlamenti képviseletet.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online