Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Polgármester úr, mit hagy maga után?

2018-02-07 17:08:25

Mint 2010-2014 között önkormányzati képviselőként tevékenykedő, a 2014-es önkormányzati választáson független polgármester-jelöltként induló, majd 2015-től a Szót Kérünk a Közjóért Egyesületben a közjó érdekében végzett munkánk után kötelességemnek érzem, hogy az elmúlt évek történései, a közelmúlt és a jelen eseményei kapcsán megszólaljak és véleményt nyilvánítsak.

Amíg 10-15 éve folyamatosan egyre több kritika éri a város vezetését, úgy tűnik, hogy a hangzatos, „díszcsomagolásba” foglalt nyilatkozatokkal, a helyi lokálpatrióta hetilap segítségével és trükkök százaival sikerült a lakosság egy jelentős részét megtéveszteni, azt a látszatot kelteni, hogy Gödöllőn minden rendben van!
A Szót Kérünk a Közjóért Egyesület által időről-időre feltett, a hiányosságokra, a költségvetés problémáira rávilágító, közérdeklődésre számot tartó kérdésekre rendre nem kaptunk választ, az ügyeket lesöpörték az asztalról és minden eszközt megragadtak, hogy negatív színben tüntessék fel a másként gondolkodókat, a Gödöllőért, gyermekeink és unokáink jövőjéért aggódó, tenni akarókat!

Mára számomra egyértelművé vált, hogy a – város polgármesterével az élen – választott képviselők egy jelentős része nem esküjének, a lakossággal kötött „szerződésnek” megfelelően végzi munkáját. Nem akarják felismerni a valós problémákat, vakon és fenntartás, kritika nélkül követik a polgármesternek és tanácsadóinak „majd mi megmondjuk, mi jó nektek” mottójú, vágyvezérelt, egyéni érdekeket szolgáló programját, ezzel is kockáztatva, hogy jelentős kárt, hátrányt okoznak a városnak és a lakosságának.
Példátlan módon 2017-re Gödöllőt sikerült városháza nélküli várossá tenni! Polgármesterünk öncélú érdekeinek, terveinek megvalósítása érdekében olyan politikai lépésre szánta el magát, mellyel végleg bebizonyosodott, hogy cserbenhagyta a várost, választóit, de hangzatos nyilatkozataival igyekszik ennek ellenkezőjéről meggyőzni mindnyájunkat.

Joggal merülhet fel bennünk: kinek a felhatalmazásából teszi mindezt? Ki finanszírozza programjának, országjárásának költségeit? Kit hatalmazott fel arra, hogy elfoglaltsága és bokros teendőinek ellátása alatt vezesse a várost? Mert erre a választópolgároktól biztosan nem kapott felhatalmazást!
Súlyos felelősség terheli ugyanakkor a Lokálpatrióta Klubos képviselőket is, de különösen a helyi KDNP-s képviselőket. Ők azok, akik megakadályozhatnák a polgármesterünk és tanácsadói által évek óta diktált rossz irányt, de – sajnos – naponta győződhetünk meg arról, hogy ők is hű kiszolgálói lettek a grémiumnak.

Vajon, a polgármesternek nem kellene-e végre belátnia, hogy Gödöllő érdekeit akkor képviselné a legjobban, ha lemondana, illetve – mivel hatalmához láthatóan görcsösen ragaszkodik – a képviselőtestület tagjai esküjükhöz híven akkor járnának el tisztességesen, ha megvonnák tőle a bizalmat, vagy feloszlatnák a képviselőtestületet.

Örömmel tapasztalom, egyre többen vagyunk azok, akik nyitott szemmel végre felismerték, hogy a jelenlegi városvezetés által kijelölt út nem szolgálja Gödöllő város érdekeit, megelégelték a lakosságot sújtó intézkedések és a polgármester által képviselt irányvonal megítéléséből következően elszenvedett hátrányok sorozatát és elérkezettnek látják az időt a változtatásra. Ehhez azonban kell egy megfelelő, támogatható polgármester-jelölt színre lépése is. Vörös István elnök, Szót Kérünk a Közjóért Egyesület


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online