Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői buszközlekedés: eredménytelen lett az érvényes pályázat

2018-02-06 10:54:04

Hiába nyújtott be érvényes pályázatot a Volánbusz Közlekedési Zrt. a Gödöllő közigazgatási területén zajló, menetrend szerinti autóbusz-közlekedési szolgáltatás ellátására, a képviselőtestület tagjai eredménytelennek nyilvánították a kandidálást.
Tették ezt arra hivatkozva, hogy – három éves időtartamra – indokolatlanul magas (+32%), nettó 124 millió forint/év összegű ellentételezést kért a feladat végrehajtásában komoly versenyelőnnyel rendelkező Volánbusz, aminek teljesítésére nem áll rendelkezésre fedezet a város költségvetésében. Erre a célra ugyanis 94,3 millió forintos előirányzatot hagytak jóvá a település 2018-as büdzséjében.

Az élet azonban nem áll meg, mert a képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert, hogy a kötelező közszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében – az újabb, várhatóan eredményes pályázat elbírálásáig – állapodjon meg a mostani szolgáltatóval (Volánbusz) a hatályban lévő, a jelenlegi menetrend szerinti autóbuszvonalak működtetésére vonatkozó, február 28-ig érvényes szerződés meghosszabbításáról.
Egyidejűleg a városatyák újabb, a Gödöllő közigazgatási területén menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátására szóló pályázat kiírását is elrendelték, amiben a szakmai tartalom nem változott, a szolgáltatási időtartam azonban 1+1 évre lerövidült.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online