Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csalók házalnak szén-monoxid-érzékelőkkel

2018-02-01 10:45:22

Az utóbbi időben megnőtt azon estek száma, amikor csalók – a katasztrófavédelemre és szén-monoxid-érzékelőket forgalmazó cégekre hivatkozva – csöngetnek be lakásokba és árulnak szén-monoxid-érzékelőket. Többnyire egyedül élő, idős embereket keresnek fel és győzik meg őket, hogy vásároljanak tőlük 30-50 ezer forintért szén-monoxid-érzékelőt, különben bírságra számíthatnak.

Fontos tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni, senki nem bírságol azért, ha valakinek nincs ilyen készüléke. A katasztrófavédelem ezzel együtt azt ajánlja, hogy aki teheti, szerezzen be érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. Jó minőségű szén-monoxid-érzékelő már 10-12 ezer forintért beszerezhető.

A katasztrófavédelem honlapján, valamint ide kattintva elérhető azoknak az érzékelőknek a listája, amelyek megfelelő biztonságot nyújtanak. Ne vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt házaló eladóktól! – tájékoztatta hírportálunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online