Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Boldogságóra is van a gödöllői angol-magyar középiskolában

2018-02-01 14:14:09

Tanárok sztrájkja, diákok sztrájkja? Igazuk van, de azon érdemes elgondolkodni: helyben mindent megtettünk, hogy jobb legyen a diákok közérzete? Valóban sok mindenen kellene változtatni az oktatásban, mert sok a felesleges tanagyag? Túlterheltek a diákok? A múlt század tananyagát tanítjuk, ez készít fel a jövő század kihívásaira?

A Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium évek óta próbál a lehetőségeken belül könnyíteni a tanulók helyzetén, mert azt vallják: nem a mennyiség, hanem a minőség, ami eredményes lehet.
Mit jelent ez a gyakorlatban? A főtantárgyakból dupla órák vannak, mert nem várható el egy serdülőtől, hogy naponta nyolc tudomány alapjait sajátítsa el. A dupla órán az új ismereteket meg is tanulja. A csoportos oktatás sokat segít az eredményességen, mivel egy harminc fős osztályban tantárgyanként különböző képességűek a gyerekek. A pedagógusaikat arra ösztönzik, hogy a mai kor vívmányait vonják be a tanórákba, például, az okostelefont. Az életre is fel kell készíteni a diákokat, ezért pénzügyről, szexuális életről, közlekedésről fakultatív órákat tartanak, és – miután szeretnének boldog gyerekeket nevelni – átveszik a Yale Egyetem legnépszerűbb tantárgyát, a boldogságórát.


- Ezek után csoda, hogy szeretnél nálunk tanulni? – teszi fel a kérdést Galgóczi Ferenc. - Igaz csak az jöjjön, aki boldog diákként akar felkészülni az életre, nem kényszerből végigülni az éveket – mondta az oktatási intézmény főigazgatója, aki hozzáfűzte: várják azokat, akik a diákjaik szeretnének lenni, sőt, a leendő kilencedikesek között egy mopedet is kisorsolnak.
A gödöllői Faiskola téri középiskolába a ceasiskola@gmail.com email-címen lehet jelentkezni!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online