Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László gittet mellékelne a hamutartó mellé

2018-01-29 17:15:38

A január 25-én lezajlott, maratoni hosszúságúra nyúlt gödöllői képviselőtestületi ülés egyebek napirendi pontjában Kovács Barnabás (MSZP) azzal állt elő, hogy a Magyar Nemzet 2017. november 25-i, szombati számában interjú jelent meg Gödöllő polgármesterével, amiben a Fidesz-kormánnyal összefüggésben a városról is beszélt Gémesi György, aki többek között azt mondta:
„…Lassan 28 éve vagyok ebben a műfajban, de ilyen szintű korrupciót én még nem láttam. A legkeményebb MSZP-s kormányok idején is jutott nekünk pályázat, tudtunk fejleszteni. Ha most valaki nem hódol be, akkor nem kap semmit…”


Kovács Barnabásnak egy helyesbítése, egy megjegyzése és egy kérdése volt a leírtakkal kapcsolatban, íme:
Helyesbítés:
A pályázatok Gödöllőnek nem „jutottak”, hanem azokat a város elnyerte. Más településekkel együtt és előtt, velük versenyezve. Olyan településekkel versenyezve, akik tartalmilag és formailag szintén jó pályázatokat nyújtottak be. Persze egy jó pályázat önmagában még nem garancia a sikerre, ezért a nyertes gödöllői pályázatokban azok elkészítésén túl még sok munka volt.  A polgármesteré (nem lenne korrekt ezt eltagadni), az egyéni országgyűlési képviselőé, néha a városban élő megyei közgyűlési képviselőé is. Mindenki segítette erőikhez, lehetőségeikhez képest a várost.
Megjegyzés:
Okkal feltételezhetjük, hogy a gödöllői pályázatok tartalmilag és formailag most is ugyanúgy rendben vannak, mint régen. Gödöllő polgármestere ugyanaz, mint akkor volt (amitől persze én személy szerint nem vagyok túl boldog). A Gödöllői körzetnek most is van egyéni országgyűlési képviselője, bár nem ugyanaz, mint akkor volt (amitől meg kifejezetten boldogtalan vagyok). Sőt a megyei közgyűlésnek is van most is Gödöllőn élő képviselője. Akkor vajon mi miatt sikertelenek a városi pályázatok? A kérdés költői, tudjuk a választ. Nagyon nagy baj, hogy a város érdekérvényesítő épessége jelenleg és az elmúlt években gyakorlatilag nulla.
A kérdésem pedig az, hogy vajon nem lenne-e itt tényleg az ideje visszakérni a körzet országgyűlési képviselőjétől azt a városi címerrel ellátott hamutartót, amit a polgármester megelőlegezett bizalomként ajándékozott – látványos nagy örömködések és lelkendezések közepette – megválasztásakor Vécsey Lászlónak. Láthatóan nem szolgált rá a megelőlegezett bizalomra! – zárta mondandóját a szocialista párti városatya.

Gémesi György reagálásában nem utasította vissza képviselőtársa szavait, sőt, megerősítette, hogy a körzet akkori országgyűlési képviselőjével, a testületi ülésekre rendszeresen eljárt Fogarasiné Deák Valériával a pályázati lehetőségek minél hatékonyabb kihasználása érdekében kifejezetten jó munkakapcsolatban voltak.


Kíváncsiak voltunk, mit szól az elhangzottakhoz Vécsey László, a körzet jelenlegi parlamenti képviselője, ezért megkértük, kommentálja Kovács Barnabás szavait. A kormánypárti honatya így fogalmazott:
- Komolyságom megőrzésében nagy segítség, hogy Kovács Barnabás képviselő úr felvetésében megfontolásra méltó elemek is találhatók. Fogarasiné idején, és erre tenném a hangsúlyt: valóban volt együttműködés a polgármester és az országgyűlési képviselő között. Lehetett, mert képviselő asszony eltűrte a lekezelést, a megalázást és Gémesi el is koptatta őt négy év, egyetlen ciklus alatt.
Hogy több volt-e abban az időben a nyertes önkormányzati pályázat? Jó lenne látni egy pontos, összevethető kimutatást a benyújtott és megnyert pályázatokról. Zárójelben jegyezném meg: Gémesi nyolc éves országgyűlési képviselői éráját is belevéve, amikor is képviselőként önmagával, mint polgármesterrel és a benne lappangó ellenzéki pártelnökkel abszolút zökkenőmentesen együttműködött.
Lelki szemeimmel már látom az összevetésről a Gödöllő Szolgálat beszámolóját: a Vécsey-éra a három közül az utolsó előtti-előtti helyen végzett.
Ami a „végkövetkeztetést” illeti, a „városi címerrel ellátott hamutartót” természetesen készséggel visszajuttatom, ha testületi határozattal fölkérnek erre. Gittet mellékelek hozzá, és nem fogok meglepődni, ha egyben arról is határoznak, hogy jegyzőkönyveikben ezután csupa kisbetűvel írják le a nevemet…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online