Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői képviselők többsége nem utasította el a Soros-tervet

2018-01-26 08:58:03

A gödöllői képviselőtestület január 25-i ülése nyilvános részének lezárásaként Molnár Árpád és Simon Gellért Fidesz-KDNP-s képviselők önálló indítványáról tárgyalta a várost irányító grémium tagjai.

A kormánypárti városatyák olyan határozati javaslatokat fogalmaztak meg, hogy – miután a képviselőtestület tagsága megtárgyalta a „Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat” elnevezésű felhívásról szóló előterjesztést – a települést irányító grémium tagjai mondják ki:
1.
a gödöllői képviselőtestület elutasítja a Soros-tervet, és azt, hogy településünkön bevándorlás-szervező irodát működtessenek,
2.
a gödöllői képviselőtestület úgy határoz, hogy a településekre komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország Kormányát, hogy – ha kell – jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlás-szervező Soros-szervezetek ellen.
A határozatok továbbítására azonnali határidőt fogalmaztak meg az indítványozók, akik Gémesi György polgármestert tették felelőssé a döntés végrehajtásáért.

Abból kiindulva, hogy a gödöllői önkormányzat volt az egyetlen az országban, amely annak idején háromszori nekifutás után sem utasította el a kötelező betelepítési kvótát, nem volt nehéz megjósolni, hogy a polgármesterhez hű lokálpatrióta klubos többség miként szavaz a kérdésben. A voksolás – cseppet sem meglepő – végeredménye 2 igen és 5 nem szavazat, valamint 4 tartózkodás lett. Amíg ez nyilvánvalóvá vált, a felek apait-anyait beleadtak pro- és kontra érveik hangoztatásába.

Simon Gellért szóbeli kiegészítésében elmondta, mára megbukott azon szemlélet, hogy a bevándorlás álprobléma, még inkább az a rendkívül sunyi és alattomos politika cél és akarat, hogy a bevándorlás ügyét tőlünk távol lévő, ránk nem tartozó folyamatnak tekintsünk. Azokról, akik cáfolták, illetve kicsinyítették az erőltetett betelepítésekre vonatkozó tényeket, mára többnyire mind bebizonyosodott, hogy bevándorlás-pártiak. Ez alól sajnos Gödöllő polgármestere sem kivétel – fogalmazott a kormánypárti képviselő, aki indokként hozzáfűzte: Gémesi azzal a bevándorláspárti LMP-vel lépett szövetségre, amelynek európai parlamenti képviselője minden bevándorláspárti jelentést megszavazott Brüsszelben, illetve amelynek elnöke a hírek szerint a bevándorlási válság közepén egy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyt kívánt szakérőnek delegálni a nemzetbiztonsági bizottságba.
Simon Gellért azt is hangoztatta, hogy a gödöllőieknek joguk van tudni, képviselőik miként vélekednek erről a témáról.


Több se kellett Gémesi Györgynek, hogy felvegye a kesztyűt. A polgármester megkérdezte: hol van a Soros-terv? Van-e olyan iroda vagy szervezet Gödöllőn, amelyik bevándorlás-szervezéssel foglalkozik? Ezt követően számos, részéről ellentmondásnak ítélt dologra is rávilágított: például, arra, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői Brüsszelben megszavazták a menekülteket segítő szervezetekkel való támogatásról szóló előterjesztést. Illetve arra, hogy a kormány 39 milliárd forintot költött egy olyan kampányra, amiben hazudott, mert a minap kiderült, hogy 1300 menekültet helyzetek oltalom alá.
Gémesi újra megerősítette, hogy az önkormányzatnak nincs feladata ezzel kapcsolatosan, és megkérte a városvezetés Fideszes képviselőit, hagyjanak fel az üléseken a politikai provokációval.

Simon Gellért viszontválaszában visszautasította az őket ért vádakat, hozzátéve, hogy más elbírálás alá esik a menekült, mint az illegális bevándorló, akik befogadása ellen tiltakoznak. A vitába Kovács Barnabás is bekapcsolódott. A szocialista párti várospolitikus az ügyben folyó kormányzati propaganda – gödöllőiek gondolkodására is kiható – veszélyeiről szólt, megemlítve egy általa hallott beszélgetést, amiben egy takarítónő arról vallott, hogy a gáz helyett a piszkos és fertőzött migránsokat használná tüzelőanyagnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online