Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ideje ügyfélkaput nyitni

2017-12-29 17:17:39

Akinek még nincs, érdemes ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerkesztősünkhöz eljuttatott közleményében.

Jövőre is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állítja össze a vállalkozási tevékenységet nem végző magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a rendelkezésre álló munkáltatói, kifizetői adatok alapján. Az elkészített adóbevallási tervezet az ügyfélkapun keresztül gyorsan, kényelmesen megtekinthető.

Emellett az ügyfélkapuval számtalan dolog intézhető az interneten keresztül, például, lekérdezhető az adófolyószámla, ellenőrizhető a biztosítási jogviszony, kiváltható a vállalkozói igazolvány, értesítést küld a hivatalos okmányok (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) lejárati idejéről, sőt, még a forgalmi engedéllyel és egyéb gépjárművel kapcsolatos ügyek is egyszerűbben intézhetők.
Regisztrálni személyesen az okmányirodákban, a kormányhivatalokban, a NAV ügyfélszolgálatain, valamint a külképviseleteken is lehet. A regisztrációt követően a megadott e-mail címre a rendszer egy egyszer használható aktiváló kódot küld, ami öt napig érvényes.

Ha valaki már rendelkezik ügyfélkapuval, de nem tud belépni fiókjába, annak több oka is lehet. Ha az aktiválás öt napon belül nem történt meg, a jelszó lejárt vagy az ügyfél elfelejtette a felhasználónevét, akkor személyesen kell felkeresni valamelyik regisztrációs szervet. Ha valaki csak a jelszavát felejtette el, az ügyfélkapu honlapján újat igényelhet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online