Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idegtépő gödöllői röpisiker Szombathelyen

2017-10-29 20:07:57

NB I., alapszakasz, A-csoport, 3. forduló:
Haladás-Szombathely – Penta-Gödöllői RC 1-3
(21, -24, -23, -23)

A találkozó előtt két olyan csapat volt a csoportban, amely szettet sem nyert, ezáltal pontja sem lehetett. A nyeretlenek október utolsó vasárnapján csaptak össze a vasi megyeszékhelyen.

Úgy indult az összecsapás, hogy az utazás fáradalmait is kezükben-lábukban tudó gödöllőiek aránylag simán bezsebelik a nyitó szettet. Grózer György (képen) együttese a játszma közepén 18-12-re is elhúzott, majd olyan rövidzárlat keletkezett, amit időkérésekkel sem tudott feloldani a tréner: a fellelkesedett hazaiak húsznál beérték a Penta-hatost, majd fordítottak, és ők jutottak részelőnyhöz.
A második etapra némiképp rendezte sorait a támadásépítésben feljavult vendégformáció, és végig vezetve, riválisát 24-24-ig lőtávolságon kívül tartva, nagy nehézségek árán egyenlített. Ez volt a gödöllői lányok első játszmagyőzelme a bajnoki idényben!

A mindkét oldalon sok hibára épülő drámai csata a harmadik szettben is folytatódott, az izgalmas fej-fej melletti araszolásból az utolsó pontoknál higgadtabb látogatók jöttek ki jobban. Aki azt hitte, hogy ezzel lezárultak az idegtépő percek, tévedett. Az előnyből hátrányba került szombathelyiek nem estek kétségbe. Sőt, mindent elkövettek, hogy döntő szettrre mentség az ütközetet. Törekvésük azonban nem vált valóra, mert a kritikus pillanatokban nem remegett meg a gödöllői lányok keze. A meccs szorosságát mi sem bizonyítja jobban, mint a minimális különbségű, 97-95-ös pontarány, a Penta-GRC csapata javára.

A Penta-GRC együttese 3 ponttal, 3-7-es szett- és 196-245-ös pontaránnyal 5. a csoport tabelláján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online