Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akár 22 milliárdba is kerülhet, ha Gödöllő Európa Kulturális Fővárosa lesz

2017-10-24 11:07:29

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatról szóló első olvasatos munkaanyag került a gödöllői képviselőtestület tagjainak asztalára október 19-én, hogy a grémium megvitassa azt. A cím elnyerésére – a márciusi döntés értelmében – a városvezetés már benyújtotta pályázási szándékát a Nemzeti Erőforrások Minisztériumához, a pályázati anyagot pedig december 20-ig kell eljuttatni a szaktárcához.
Az előzetes egyeztetések után megfogalmazott munkaanyag a hosszú távú stratégiához való hozzájárulás, az európai dimenzió, a kulturális és művészeti tartalom, a megvalósítási képesség, a társadalmi kapcsolatok és az irányítás szempontrendszerén alapul.

Az előterjesztés készítői foglalkoztak a program megvalósításának várható költségeivel és a forrásbevonások lehetőségeivel is. A 2017-2022-es időszakban az Európa Kulturális Fővárosa titulust viselő települések 8 és 22 milliárd forint közötti összeget terveznek felhasználni erre a célra. A cím elnyerője – az adható a 1,5 millió eurós (465 millió forint) Melina Mercouri díjon felül – az állami támogatásra (50%), az önkormányzati költségvetésre (10%), a megyei, kistérségi források bevonására (2-3%), a partnerek, kulturális szervezetek hozzájárulására (1-2%), a magánszféra szponzorációjára (9%), a pályázati forrásokra (25%), valamint egyéb bevételekre (3-4%) számíthat, hogy előteremtse a pénzügyi fedezetet. Kiadási oldalon 20-22 százalékot kitevő operatív költségekkel, 65 százalékos programköltségekkel, illetőleg 13-15 százalékos marketing- és kommunikációs költségekkel szükséges számolni.

A városatyák az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerését célzó gödöllői pályázati munkaanyagot továbbtárgyalásra alkalmasnak találták. Az egyhangú döntésről a polgármesternek azonnali hatállyal kellett értesítenie a pályázatírót, aki személyesen követte végig a határozathozatalt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online