Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átírta az esőzés az október 23-i gödöllői megemlékezést

2017-10-23 18:14:17

Október 23-án – ahogy az elmúlt években rendszeresen – idén is a délutáni órákban zajlott le a városi megemlékezés-sorozat az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából. Elsőként a gödöllői nemzetőrség egykori épületének (Bezsilla-villa) Szabadság út 9. szám alatt lévő kertjében másfél évtizede évvel ezelőtt felállított kopjafánál – a kitartó esőzés miatt ezúttal nem szervezett külsőségek között – koszorúztak magánszemélyek, illetve a különböző helyi szerveztek képviselői.

A következő helyszín a Művészetek Háza volt, ahol a konferenciatermet rendezték be a szónoklat és a műsor iránt érdeklődőknek. Ez utóbbit a Club Színház fiatal művészei adták elő, a 61 évvel történt helyi eseményeket és a hősök tetteit pedig a Premontrei Gimnázium egykori igazgatója, a tavaly decemberben elhunyt Bárdy Péter fia, ifjabb Bárdy Péter idézte fel, gondolatai során némi párhuzamot vonva a hat évtizeddel ezelőtti és a napjainkat jellemző hatalomgyakorlási viszonyok között.
A program zárásaként a Dózsa György úti köztemetőbe vonult a megemlékezők egy csoportja, ahol megkoszorúzták az 1956-os forradalom gödöllői hősi halottai, Balázsovich András és Kiss Antal sírját.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online