Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szűkül a gödöllői uszodának szánt terület

2017-10-20 16:47:46

A volt egyetemi kertészet területére tervezett gödöllői versenyuszoda építési engedélyének megszerzése érdekében szükség volt a telekhatár rendezésére a magyar állam nevében vagyonkezelőként eljáró Nemzeti Sportközpontok és a helyi önkormányzat között. Ennek október 19-én – 13 igen szavazattal és 2 tartózkodással – eleget tettek a gödöllői képviselőtestület tagjai.
Az – előterjesztő megfogalmazása szerint – Alsópark gyalogos közlekedése és az ingatlanok határának kedvezőbb geometriai kialakítása érdekében történő telekcsere következtében a város jár jobban, hiszen a park földterülete közel kétezer négyzetméterrel növekszik.

A témakör tárgyalásakor Simon Gellért (Fidesz-KDNP) azt vetette fel, hogy ismeretei szerint az állam nem mondhat le térítésmentesen a vagyonáról, majd rákérdezett, hogy a polgármester folytatott-e tárgyalásokat az ellentételezéssel kapcsolatosan. Gémesi György azt válaszolta, hogy nem, majd később – miután egyeztetett a város főjegyző asszonyával – úgy érvelt, hogy a vonatkozó jogszabály szerint az önkormányzat és az állam között létrejöhet térítésmentes vagyonátadás.
Fordítva viszont többek szerint nem, ami gátolhatja a beruházás kivitelezésének elkezdését.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online