Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kulturális Örökség Napjai Gödöllőn

2017-09-14 10:31:32

Szeptember 16-án (szombat) és 17-én (vasárnap) – ebben az évben az Aranykorok emlékezete mottóval országosan meghirdetett Kulturális Örökség Napjai keretében – az alábbi helyszínek, az alábbi időpontokban kereshetők fel – részben – ingyenesen Gödöllőn:

Gödöllői Királyi Kastély
• Szakvezetések az Utazik az udvar című időszaki kiállításban. A tárlatvezetések időpontjai mindkét napon: 11, 14, 15 és 16 óra. A tárlatvezetések meghallgatása az időszaki kiállításra megváltott jeggyel vehető igénybe.
• Tárlatvezetés gyerekeknek a kastély állandó kiállításában Téma: Éljen a királyi pár! – Ferenc József és Erzsébet királyné koronázása. Időpontok: szeptember 16-án 11 és 15 óra, szeptember 17-én 11.30 és 14.30 óra. A tárlatvezetésen való részvételhez kedvezményes, 50%-os jegy megváltása szükséges.
• Ismeretterjesztő előadás. Képgaléria, királydomb, koronázás – A gödöllői királydombi pavilon történetéhez. Előadó: dr. Papházi János történész-főmuzeológus. Időpont: szeptember 16. (szombat) 12 óra. Ingyenes előadás a kastély barokk színházában.
• Mindkét napon 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthető meg a kastély parkjában álló Királydombi pavilon.

Gödöllői Iparművészeti Műhely Alkotóház (Körösfői utca 15-17.) kertje és műtermei vezetéssel vagy önállóan mindkét napon 10 és 18 óra között kereshetők fel.
Szeptember 16-án, szombaton 16 órakor Sirály-álom címmel záróesemény helyszíne lesz az alkotóház kiállítóterme. Köszöntőt mond dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető társaság ügyvezető igazgatója.

500 éves a reformáció
A reformáció 500. évfordulója alkalmából szeptember 16-án, szombaton bemutatják a gödöllői evangélikus- és református templomot szombat délután.
Gödöllői evangélikus templom és parókia (Kossuth L. u. 2.). Gyülekezés a templom bejáratánál 14.30 órakor.
Gödöllői református templom (Szabadság tér 9.). Gyülekezés a templom főtér felőli bejáratánál 15.30 órakor.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online