Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hároméves megállapodás jött létre a Szent István Egyetem és a FAO között

2017-08-24 10:55:00

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Budapesten található Európai és Közép-Ázsiai Irodája eddigi eseti együttműködését egy hivatalos egyetértési megállapodás váltja fel. A megállapodás, amit augusztus 23-án ünnepélyes keretek között Gödöllőn írtak alá, mélyíti és szorosabbá teszi a kapcsolatokat a következő három évben.

Kiemelt közös cél, ahogy az a – dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora (képen balra) és Vlagyimir Rahmanyin, a FAO főigazgató-helyettese és regionális képviselője által aláírt – megállapodásban is megjelenik, tevékenységeik összehangolása a fenntartható fejlődésért az élelmezésbiztonság terén az európai és a közép-ázsiai régióban. Ezen túl mindkét szervezetről elmondható, hogy munkájuk alapja a tudás és a tudásmegosztás. Ezért együttműködésükkel számtalan területen javul az információcsere, például: a mezőgazdaság, vidékfejlesztés vagy a mezőgazdaság társadalmi és gazdasági hatása terén.
A célként megjelölt fenntarthatósághoz hozzátartozik a szén-dioxid-kibocsátás és a klímaváltozás hatásainak mérséklése is, így ezek is bekerültek a hároméves munkatervbe. További FAO-projekthez nyújthat szakmai támogatást a Szent István Egyetem az állategészség, az állatjólét és a haszonállat-génmegőrzés területein.


A Szent István Egyetem évek óta fogad külföldről FAO-ösztöndíjas hallgatókat, akik közül többen gyakornokként a budapesti FAO-irodában is dolgoztak. Ugyancsak a két fél közötti jó kapcsolatot erősíti, hogy tavaly novemberi magyarországi látogatása során a FAO főigazgatóját, José Graziano da Silvát az Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták. Fotó: Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online