Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ellenszélben, de saját erőből

2017-08-21 01:32:51

Mivel a főtér a tömegrendezvények megtartására egyelőre használhatatlan, idén – miután az időjárási körülmények lehetővé tették – az alsóparki Világfánál zajlott le az augusztus 20-i gödöllői megemlékezés. A Szent István nevéhez fűződő államalapítás ünnepségének szervezői ezúttal sem szakítottak az elmúlt évek során hagyományossá vált programelemekkel: a záróakkordot jelentő tűzijáték előtt a helyi fúvósok térzenéje, a cserkészek zászlóbehozatala, az új kenyér megáldása, megszegése és szétosztása, valamint a Gödöllő Táncegyüttes tagjainak Kenyérünnep című műsora tette teljessé az estet.

No, meg Gémesi György polgármester elmaradhatatlan beszéde, akinek – március 15-e után – másodszor adatott meg az Új Kezdet Párt elnökeként a gödöllőiekhez szólni. Ha az egész beszédet vesszük alapul, a város első embere sok újdonságot nem mondott. Ismét a szentistváni örökségből indította gondolatmenetét, kihangsúlyozva, hogy az államalapító által képviselt értékek és következetesség vezetett odáig, hogy – mai szóval élve – hazánk versenyképes és megkerülhetetlen európai országgá váljon. Ehhez nem ellenségeket, hanem együttműködésre képes szövetségeseseket keresett és talált Szent István – tette hozzá Gémesi.

A polgármester kiemelte, szerinte nincs más út, csak az ilyen alapokra helyezett országépítő stratégia, ami biztosíthatja nemzetünk hosszú távú fennmaradását, illetve kiszámítható jövőképet és biztonságot ad. Nem az üresen tátongó, fenntarthatatlan látványberuházások jelentik a jövőt, fogalmazott Gémesi, hanem az, hogy megállítsuk a népességfogyást és az elvándorlást.


Gödöllőn más a helyzet, tudtuk meg a városvezető szavaiból. Országot ugyan itt, helyben nem tudunk építeni, ám egy nem elszigetelődött szigetet igen.
- Ellenszélben, de saját erőből! Sok vitával, de nem gyűlölködéssel! Tisztességgel és becsülettel!
Ezen a ponton előkerült a gödöllői lokálpatriotizmus, ami – Gémesi szerint – értéket teremt, alkot és közvetít. Csak a megvalósíthatóság keretein belül fejleszt, és nem épülnek kihasználatlan létesítmények. Igaz ez a kultúra és a sport területére is, amik alkalmasak arra, hogy feszültséggel teli világunkban összekössenek közösségeket.
- Az országépítés bástyái ugyanis helyben vannak, és ezek a helyi erők lehetnek egy ország újjáépítésének pillérei.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online