Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felsőfokú képzést indít a SZIE a csokoládé szerelmesei számára

2017-07-07 17:39:34

A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszer-tudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit – olvasható a felsőoktatási intézmény közleményében.

Magyarországon a pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az iparág szakemberhiánnyal küzd.

A gödöllői központú SZIE Budai Campusán lévő Élelmiszer-tudományi Karon több évtizedes tudományos háttér, számtalan releváns kutatás alapozta meg a 2017 szeptemberében induló Csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést. A gyakorlatorientált képzésben 7 különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet játszanak a vállalati szakemberek, akik többek között olyan cégektől érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts és a Starbucks. A képzés kiemelt partnere a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

A munka mellett elvégezhető, levelező tagozaton induló 4 féléves posztgraduális képzés a szakemberek mellett a csokoládé, a kávé és a tea iránt hobbiszinten érdeklődő fogyasztókat is várja, akik számára nemcsak az előállítási technikák, hanem a szakszerű kóstolás, minősítés és az érzékszervi bírálat is hasznos ismereteket jelenthetnek.
További információ kérése és jelentkezés ezen az elérhetőségen lehetséges.


Az Invitel IP TV és Digitális kábeltévé előfizetéseivel HD minőségben is élvezheti a TV csatornák műsorait.

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online