Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megvillantotta tetoválását Sisi a gödöllői kastélyban

2017-07-05 13:48:59

Július 5-én néhány órára Gödöllőre költözött Erzsébet királyné fedetlen vállú – bal oldali lapockáján tetovált – viaszfigurája. A magyarok körében közkedvelt történelmi személyiséget megjelenítő egész alakos Sisi-hasonmást a Gödöllői Királyi Kastély dísztermének lovarda felé eső szegletében állították ki.


A Gödöllőn boldogan időző Erzsébet királyné viaszfigurája eredetileg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban tekinthető meg. Arabella Kruschinski, az intézmény ügyvezető igazgatója a sajtónyilvános bemutatáson kifejtette, hogy a villámlátogatás apropóját elsősorban a királyné születésének 180., illetve a királyi pár 1867-es megkoronázásának 150. évfordulója adta.
Az interaktívvá vált bemutató során Kruschinski asszony kérdéseket tett fel Ujváry Tamásnak, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatójának, dr. Kiss Ernő történésznek, valamint Johannes Leibetsedernek, a budapesti Osztrák Nagykövetség munkatársának. A bécsi panoptikum irányítója főként a Sisi-kultuszról, a királyné látogatókban kialakult megítéléséről, illetőleg Gödöllőn töltött napok érdekességeiről érdeklődött.

Sisi viaszfiguráját a délutáni órákban visszaszállították a bécsi Madame Tussauds múzeumba, de érdeklődésünkre Ujváry Tamás elmondta: szándékukban áll megszervezni azt, hogy a hasonmás belátható időn belül hosszabb ideig is látható legyen a gödöllői kastélyban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online