Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szűk két év múlva készülhet el a gödöllői kerékpárút

2017-06-27 08:42:20

Amint az már április elején nyilvánvalóvá vált, a gödöllői önkormányzat sikeresen pályázott a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból (VEKOP) égisze alatt megvalósuló, a mindennapi közlekedési célú utazások esetén a közlekedők körében a gyalogos-, kerékpáros-, vagy közösségi közlekedési módot választók részarányának növekedését célzó programra.

Kovács Gergő Péter, a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Fejlesztési csoportjának vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú főhálózat I. ütem elnevezésű projekt szerződött támogatási összege 299.999.924 forint. A támogatás intenzitása száz százalékos, a tervezett befejezési határidő 2019. május 31.

A projekt Gödöllő Észak-Dél irányú kerékpáros nyomvonalának kiépítésére irányul. A tervezett nyomvonal a Dózsa György úton, a városközpont (Szabadság tér) és a Haraszti út között, továbbá a Haraszti úton, egészen a LEAR Corporation bejáratáig tart. A Teghze Lajos. utcán, a Tesco mellett átkötés történik az Ádám utcáig, valamint a Rákos-patakon egy új kerékpáros híd épül.
A projekt részét képezi még kerékpártámaszok, valamint napenergiával működő köztéri világítótestek létesítése, valamint elkészül az egész településre érvényes Kerékpárforgalmi Hálózati Terv, és szemléletformáló kampány is megvalósul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online