Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szűk két év múlva készülhet el a gödöllői kerékpárút

2017-06-27 08:42:20

Amint az már április elején nyilvánvalóvá vált, a gödöllői önkormányzat sikeresen pályázott a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból (VEKOP) égisze alatt megvalósuló, a mindennapi közlekedési célú utazások esetén a közlekedők körében a gyalogos-, kerékpáros-, vagy közösségi közlekedési módot választók részarányának növekedését célzó programra.

Kovács Gergő Péter, a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Fejlesztési csoportjának vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú főhálózat I. ütem elnevezésű projekt szerződött támogatási összege 299.999.924 forint. A támogatás intenzitása száz százalékos, a tervezett befejezési határidő 2019. május 31.

A projekt Gödöllő Észak-Dél irányú kerékpáros nyomvonalának kiépítésére irányul. A tervezett nyomvonal a Dózsa György úton, a városközpont (Szabadság tér) és a Haraszti út között, továbbá a Haraszti úton, egészen a LEAR Corporation bejáratáig tart. A Teghze Lajos. utcán, a Tesco mellett átkötés történik az Ádám utcáig, valamint a Rákos-patakon egy új kerékpáros híd épül.
A projekt részét képezi még kerékpártámaszok, valamint napenergiával működő köztéri világítótestek létesítése, valamint elkészül az egész településre érvényes Kerékpárforgalmi Hálózati Terv, és szemléletformáló kampány is megvalósul.


Prémium sportközvetítésekkel indítja az évet a távközlési szolgáltató

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online