Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félezer fős létszámleépítésben gondolkodik a TEVA a cég gödöllői üzemében

2017-05-17 10:44:23

Az MTI által kiadott hír szerint a TEVA Gyógyszergyár Zrt. (TEVA) 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében a következő hónapokban azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet.

A társaság közleménye alapján a gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést. A cég a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott korrekt és méltányos, ugyanakkor hatékony konzultációt követően igyekszik gondoskodni arról, hogy az érintett munkavállalók olyan juttatásokban részesüljenek, amelyek segíthetik őket abban, hogy új állást találjanak.

A cég illetékesei hangsúlyozzák: a TEVA továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, a terv az együttesen több mint 2 ezer embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti. A közlemény kitér arra is, hogy a TEVA aktívan keres új vevőt a gödöllői üzemre, és ebben együtt kíván működni a kormányzati szervekkel is, amelyekkel folyamatos kapcsolatban van.

A TEVA infúziós szereket és vakcinákat gyártó új gödöllői központját 2012 októberében adták át. A sterilcentrumot a legmodernebb technológiával szerelték fel, a 22 milliárd forintos beruházással 15 ezer négyzetméter alapterületű gyáregység épült fel. Ez a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gyógyszergyára, amelyben évente 160-200 millió egységnyi sterilkészítményt állítanak elő hat gyártósoron. Az itt készült gyógyszereket Európa, Észak-Amerika és a Közel-Kelet 70 országába exportálják.


Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatala (FDA) 2016-ban a gyártási előírások megszegése miatt két antibiotikum kivételével megtiltotta a gödöllői TEVA-gyárban készült gyógyszerek importját, miután tavaly januárban rutin hatósági ellenőrzést tartott a telephelyen, a TEVA ezt követően elővigyázatosságból minden gyártási tevékenységet felfüggesztett Gödöllőn.

A hírre a szaktárca illetékesei is reagáltak, miszerint, a kormány segíti a TEVA dolgozóinak újbóli elhelyezkedését, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt figyelemmel kíséri a TEVA Gyógyszergyár Zrt. elbocsátandó munkavállalóinak sorsát.
Az intézkedés része, hogy Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a megyei kormányhivatallal, a szakszervezettel, illetve a céggel, és segíti az elbocsátandó dolgozók mielőbbi elhelyezkedését. Az OFA Kft. kész azonnali beavatkozásra a gyógyszergyártó cég esetében is, az érintett 500 munkavállalónak szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerőpiaci programokba való bevonással segíthet.

Az NGM szerint az elhelyezkedést segítheti az is, hogy az ugyancsak a gyógyszeripari területen tevékenykedő gödöllői GlaxoSmithKlein (GSK) mintegy 18 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre, aminek köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online