Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sterilcentrum-avató Orbán Viktorral

2012-10-02 12:03:27

Október 2-án, a délelőtti órákban Orbán Viktor miniszterelnök, Jeremy Levin, a TEVA globális elnök-vezérigazgatója és Kaszás Mihály, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója (képen balról jobbra) adták át a termelésnek a társaság gödöllői steril centrumát.

Az új gyógyszergyártó komplexum a világ egyik legnagyobb és legmodernebb steril gyógyászati készítményeket – többek között, infúziókat és injekciókat – gyártó üzeme, ami 15 ezer négyzetméter alapterületű, hat modulból áll, 263 embernek teremt munkahelyet, és megnyitásával lehetővé válik további stratégiai fontosságú onkológiai készítmények hazai gyártása is.

A köszöntőbeszédekben mindenki a maga szemszögéből nézve méltatta a beruházás fontosságát. Orbán Viktor háláját fejezte ki a TEVA-nak, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is a fejlesztés mellett döntött, majd hozzátette: a cég termékei kiemelkedő jelentőségűek, hiszen sokan nem is tudják, de minden hetedik magyar beteg a TEVA készítményeitől gyógyul.

A mintegy 100 millió dollárból (csaknem 22 milliárd forint) a Táncsics Mihály úton megvalósult beruházás további előnye a befogadó település számára, hogy az itt végzett termelőtevékenység az iparűzési adófizetés vonatkozásában kedvező hatással lehet a gödöllői költségvetés bevételi oldalára.

A TEVA gödöllői telephelye több évtizedes sterilkészítmény-gyártó múlttal rendelkezik, ahol többek között szemcseppeket, infúziókat, injekciókat és egyéb liofilizált készítményeket állítanak elő. Az itt gyártott készítményeket, a hazai piaci igények kielégítésén túl, Európában és Kanadában értékesítik. A kapacitásbővítés érdekében 2010 januárjában helyezték el a most átadott steril centrum alapkövét. A vadonatúj egységben beinduló termeléssel a gödöllői telephely gyártókapacitása megháromszorozódik.

Orbán Viktor és kísérete Gödöllőről Pilisszentkeresztre hajtott, ahol a magyar miniszterelnök szlovák kollégájával, Robert Fico kormányfővel találkozott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online