Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lecsúsztak az éremről a gödöllői diákok hazai terepen

2017-04-12 11:00:48

Április 11-én immár 20. alkalommal rendezték meg a diákolimpia mezei futás országos döntőjét a Gödöllő nyugati határában található perőci repülőtéren, ahol a helyszín földrajzi adottságai, gyepszőnyege ideális terepet nyújtanak a versenyzők számára.

A diákolimpia mezei futás versenyén összesen 45 ezer diák indult el idén, a döntőbe közel 2.500 diák jutott be az öt különböző korcsoportban. A mezőny az egész országot lefedi, hiszen minden megye képviselteti magát a legjobb versenyzőivel. A futóknak nemtől és korcsoporttól függően 1,5-5 kilométer közötti távokat kellett megtenniük a versenyek során.  A megnyitó ünnepségen részt vett Gémesi György, Gödöllő polgármestere, Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Erdélyi Zsófia, gödöllői többszörös diákolimpiai bajnok és olimpikon maratoni futó, Egri Gyula, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja és a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, továbbá Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója.


Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a házigazdának tekinthető gödöllői iskolák futói egy-egy érmes helyezést elcsípnek az országos fináléban. Ebben az évben – sajnos – sem csapatban, sem egyénien nem állhatott fel a dobogóra gödöllői diák, ám többen is értékesnek tekinthető pozíciókban értek célba.
Egyéniben Szőke-Kiss Anna, a Premontrei Gimnázium tanulója volt a legjobb hazai versenyző, aki az 5. helyen végzett az V. korcsoportos lányok mezőnyében. Csapatban a Premontrei Gimnázium – Szőke-Kiss Anna, Patakfalvy Luca, Bajnóczi Fruzsina, Csernyánszky Sára alkotta – formációja bizonyult a legsikeresebb gödöllői különítménynek, amely 4. lett az V. korcsoportos lányoknál. Forrás: Merlin Communications Magyarország Kft.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online