Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egyelőre pályára léphet a gödöllői focistának súlyos sérülést okozó játékos

2017-04-06 18:30:27

Amint arról hírportálunk is beszámolt, súlyos sérülést szenvedett Pap Tamás, a Gödöllői SK Pest megyei I. osztályban szereplő labdarúgó-csapatának játékosa március 25-én, a Dabas II. elleni bajnoki mérkőzésen.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának honlapján megjelent hír szerint, annak ellenére, hogy a sérülést szabálytalanságával előidéző dabasi játékosnak a játékvezető csupán sárga lapot mutatott fel, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága – a hatályos fegyelmi szabályzat előírásainak megfelelően – a sérülés körülményeinek teljes körű kivizsgálása érdekében március végén részletesen foglalkozott az esettel.
A szövetségi ellenőr jelentése alapján bizonyítást nyert, hogy a március 25-én 15 órakor kezdődő Dabas II. – Gödöllői SK megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-mérkőzés 85. percében a hazaiak játékosa, Farkas Roland által elkövetett szabálytalanság – hátulról gáncsolta az őt a labdával kicselező gödöllői Pap Tamást – súlyos sérülést eredményezett. Pap Tamás (képen) a bal lábszárát fájlalva a földön maradt, ápolásra szorult, és hordágyon kellett levinni a pályáról. A kihívott mentő kórházba szállította, ahol – a gödöllőiek elmondása szerint – az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a futballistának eltört a szárkapocs-csontja, így az idei szezonban már aligha léphet pályára.

A tényállás kiegészítése és pontosítása céljából a sérülést szenvedett labdarúgótól bekért ambuláns lap időközben megérkezett a szövetségbe. Az ambuláns lapon szereplő diagnózis – amit az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórházának traumatológiai szakambulanciáján állítottak ki – hivatalosan is megerősítette, hogy a Gödöllői SK játékosa, Pap Tamás a bal lábán szárkapocscsont-törést szenvedett.

Értesülésünk szerint a sérülést okozó dabasi játékost négy mérkőzésre eltiltották, ám ennek végrehajtását felfüggesztették. Ezt támasztja alá, hogy Farkas Roland április 1-jén 63 percet a pályán töltött a Tápiószecső elleni bajnoki ütközeten.
Az április 5-én meghozott fegyelmi határozatok tárában nem található az esettel kapcsolatos döntés. Ettől függetlenül várható, hogy a szövetség illetékes bizottsága a közeljövőben még foglalkozik a történtekkel.

Friss! Április 12-én olyan döntés született, hogy a szabálytalankodó dabasi játékos négy hétig nem léphet pályára hivatalos bajnoki- vagy kupamérkőzésen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online