Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megosztja a konkurenciát a Gémesi-féle pártosodás

2017-03-17 11:35:59

Bár, még bő egy év van hátra a parlamenti választásig, olyan politikusokat kértünk meg arra, hogy kommentálják – a magát akár egyéni indulóként, és/vagy miniszterelnök-jelöltként is megmérető – Gémesi György március 15-i ünnepi beszédét, pártalapítási bejelentését, akik jövő tavasszal szóba jöhetnek képviselőjelöltként a gödöllői központú országgyűlési választókerületben. Íme:

Kovács Barnabás (MSZP): - A polgármester beszédét nem hallottam. Számomra március 15-e a legfontosabb magyar ünnep. Ezt mindig így gondoltam, és mindig így is ünnepeltem. Még akkor is, amikor – például, a 80-as években – ezt a regnáló hatalom nem nagyon tolerálta. Arra azonban, hogy március 15-e ürügyén egyéni politikai karrierépítéshez legyek háttér és biodíszlet, nem vagyok sem alkalmas, sem hajlandó.

Lengyel Szilvia (LMP): - Virágozzék minden virág, az LMP szerint a politikát meg kell újítani, így minden új szervezetnek jobban örülünk, mint a bukott pártok létezésének. Kíváncsian várjuk, és figyelemmel kísérjük természetesen, hogy kiket fog megszólítani, és mennyire bontakozik ki a polgármester úr új mozgalma. Amit biztosan másképpen csináltunk volna, az az, hogy tiszteletben tartva nemzeti ünnepünket, nem a városi ünnepséget használtuk volna fel kezdeményezésünk bejelentéséhez.

Penz András (DK): - Fontos beszédet mondott Gémesi György polgármester úr és fontos  bejelentést is tett. Fontos volt a beszéd helyzetértékelése és értéknyilatkozata. A helyzetértékelés azért, mert jelentős mértékben egybecseng a demokratikus ellenzék helyzetértékelésével egy olyan személy szájából, aki hosszú politikai pályafutásával és tetteivel hitelesíti mondandóját a magát jobbközép, konzervatív értékrendűnek valló gondolkodó emberek számára. Ezt tükrözi a józan hangú 12 pont is, amit programként is felfoghatunk.
Az Új Kezdet pártjának bejelentése ugyancsak azt a felismerést tükrözi, hogy fájó űr tátong a mérsékelt jobbközép oldalon.A demokratikusan gondolkodó embereknek joguk és kötelességük értékválasztásuknak megfelelő formációk, szükség szerint pártok létrehozása.
A magunk részéről világos és rövid az üzenetünk a magyar sokaság, a sokak számára: aki 40 órát ledolgozik, tisztességes bért kapjon, aki ledolgozott egy életet, legyen tisztességes nyugdíja, aki tanulni akar, tanulhasson, aki beteg, gyógyulhasson. Azt gondolom, ez összhangban van, lehet a bemutatott 2017. évi 12 ponttal.
Mi úgy gondoljuk, hogy 2018-ban a választókerületekben az „egy az egy ellen” elve alapján a leváltandó kormány és kormánypárt jelöltjével szemben egy demokratikus ellenzéki jelöltnek kell indulnia. Amennyiben az Új Kezdet pártja komolyan gondolja a jelenleg regnáló rezsim elleni fellépést, képviselőinek választások útján történő elzavarását, készek vagyunk ezen az alapon együttműködni.
Kíváncsian várjuk a szombati bejelentést és azt, hogy lesz-e együttműködési szándék.

Érdeklődésünkre Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő azt válaszolta, hogy megvárják az Új Kezdet Párt  március 18-i sajtótájékoztatóját, és az ott elhangzottak ismeretében adnak ki közleményt. Kerestük a Jobbik helyi szervezetének illetékeseit is, de egyelőre nem kaptunk tőlük választ. Amennyiben megérkezik, írásunkat kiegészítjük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online