Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn megalakult az új kezdet

2017-03-15 11:21:03

Egyrészről hagyománykövető, másrészről viszont formabontó volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából megrendezett március 15-i gödöllői megemlékezés. A tradíciót az idézte, hogy térzenét adtak az Ella Attila vezette gödöllői fúvósok, Mészáros Beáta rendezésében ünnepi műsorral szolgáltak a Garabonciás Színtársulat tagjai, koszorúzás zajlott le a Petőfi-szobornál, majd látványos felvonulást tartottak a lovasok.

A nemzeti ünnep gödöllői rendezvényének egyedisége – ha úgy tetszik, különlegessége – idén abban rejlett, hogy az országos politikába visszatérni szándékozó Gémesi György betartotta egy évvel korában vállalt ígéretét: kihirdette a Józan ész forradalmának konszenzuson alapuló 12 pontos programját. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökeként is funkcionáló polgármester „új kezdetet” kínáló bejelentésére az előzetes hírek alapján nem csak helyben, hanem országosan is sokan voltak kíváncsiak.

Gödöllő főtrén, a Városháza lebontásra ítélt épülete előtt mintegy ezer ember hallgatta a szónoklatot, amit Gémesi a Mit kíván a magyar nemzet? kérdéssel indított, majd a 169 évvel ezelőtti hősök emlékét idézve jutott el napjaink legégetőbb aktuálpolitikai kérdéseiig.
A polgármester kiemelte: folyamatosan azt hallani, hogy Magyarország erősödik. Igen, erősödik – tette hozzá Gémesi – igaz, nem az ország, hanem néhány ember az országban már nagyon erős. De úgy is fogalmazhatnánk, hogy van egy, aki mindent visz.
- Egymás ellenségeivé tettek bennünket. Aki el meri mondani a véleményét, azonnal hazaárulóvá válik, liberálbolsevik, sorosista ügynök lesz. Megosztottak bennünket, és uralkodnak felettünk – mondta a település első embere.


A városvezető szerint ma újra aktuálissá vált a 12 pont, amit – mint nemzeti minimum – az alábbiak szerint fogalmazott meg a Józan ész forradalma jegyében:

Mit kíván a magyar nemzet 2017-ben?

1. A korrupció intézményes felszámolását!
2. Jogbiztonságot és törvény előtti egyenlőséget!
3. A szólás szabadságát, valódi társadalmi párbeszédet!
4. Emberhez méltó egészségügyi és szociális ellátásokat, megbecsült időskort!
5. Hasznosítható tudást adó oktatást!
6. Vonzó hazai jövőt a fiataloknak és a családoknak!
7. Erős, független önkormányzatokat!
8. Élhető vidéket!
9. Kedvező és kiszámítható körülményeket a vállalkozásoknak!
10. Támogatást és biztonságot a szakmai és civil szervezeteknek! Kormánytól független, szabadon szolgáló történelmi- és kisegyházakat!
11. Társadalmi megbékélést és európai Magyarországot!
12. Új Kezdetet!

Ennek megvalósulásához összefogáson, párbeszéden és a gyűlölet száműzésén alapuló új kezdetre van szükség, emelte ki Gémesi, aki kisvártatva bejelentette, hogy ez az új kezdet egy új politikai erőtér kell, hogy legyen, ami első célként tűzi ki a 12 pont megvalósítását.
- Ma, itt, Gödöllőn ünnepélyesen a nyilvánosság előtt bejelentem az Új kezdet megalakulását – zárta gondolatait Gémesi György.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online