Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ott loholt az MTK nyakán a gödöllői hatos, de hiába…

2017-02-28 19:39:01

NB I. alapszakasz, nők, 17. forduló:
Penta-Gödöllői RC – MTK Budapest 0-3
(-20, -24, -22)

Ahhoz, hogy a fővárosi kék-fehérek megőrizzék reményüket arra, hogy a legjobb négy csapat között zárják az alapszakaszt, mindenképpen hárompontos győzelemre volt szükségük Gödöllőn, ezúttal a Török Ignác Gimnázium tornacsarnokában. Hazai oldalon viszont sokat segített az esetleges pontszerzés abban, hogy Borkovits Zoltán társulata hárítsa a 8. helyről kapaszkodó kaposváriak törekvéseit.

A szűkös teremben lezajlott derbi első játszmáját főként az döntötte el a fehér mezes vendégek javára, hogy amíg a hazaiak derekasan küzdöttek (és fontos pillanatokban hibáztak), az olasz tréner, Alberto Salomoni lányai kihasználták, hogy mind ütőerőben, mind centertámadásban, mind sáncolásban jobbak ellenfelüknél. A második szettben 16-10-es MTK-vezetésnél úgy tűnt vége az izgalmaknak erre a játékrészre, ám a hazaiak ez másként gondolták, és felzárkóztak 16-17-re. Innen egy új szakasz indult, és 24-23-as vendégelőnynél Borkovits Zoltán – feltehetőleg nem szalonképesen – vitatott egy, igencsak tévesnek látszott játékvezetői ítéletet, amiért nem kapott piros lapot, mert akkor véget ért volna a játszma, hanem piros-sárgával kizárták a szettből. A gödöllőiek egyenlítettek, de 24-24 után már csak a vizitálók csináltak pontot.


A gödöllői röplabdás hölgyek számára a harmadik etap jelentette az utolsó esélyt, hogy meccsben maradjanak. Ennek érdekében tapadtak is a kék-fehérekre, ami egészen a végjátékig sikerült. A záró pontoknál azonban ismét érvényesült a vendégek akarata, így szettveszteség nélkül távozhattak Gödöllőről.

A Penta-Gödöllői RC csapata 20 ponttal, 26-38-as szett- és 1.386-1.449-es pontaránnyal a 7. helyen áll a bajnokság alapszakaszában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online