Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői rúdugró bronz tető alatt

2017-02-20 10:23:03

Korábbi éremhalmozói, az időközben a kedvezőbb anyagi feltételek miatt a Budapest Honvédhoz igazolt sprinterei nélkül vágott neki a budapesti BOK-csarnokban február 18-19-én lezajlott fedett pályás atlétikai országos bajnokságnak a Gödöllői EAC maroknyi, ám annál lelkesebb csapata. A kétnapos sportviadalon összesen 26 számban avattak győztest és osztottak ki érmeket.
Ilyen előzmények alapján borítékolható volt, hogy a GEAC – kizárólag utánpótláskorú – versenyzői nem lesznek képesek megismételni tavalyi teljesítményüket, értékes helyezések és eredmények tekintetében azonban jól vizsgáztak városunk atlétái.

Az első napon női rúdugrásban négy gödöllői induló volt. Közülük a mindössze 16 éves Bánovics Dorottya érvényes kísérlet nélkül zárt, míg a nála egy évvel idősebb Horváth Dorottya – beállítva 320 centiméteres egyéni csúcsát – a 11. helyen végzett. Kriszt Annamária (18 éves) és Kondrák Réka (17 éves) egyaránt 340 centiméterig jutottak, amivel a 6., illetve a 7. helyet szerezték meg.
Vasárnap több számban voltak érdekeltek a gödöllői atléták. Női hármasugrásban a 17 éves Váczi Kamilla 11,24 méteres egyéni csúcsával a 11. helyen végzett. A hölgyek 60 méteres gátfutásában Répási Petra 9,88 másodperces idővel a 7. lett, míg magasugrásban Kriszt Katalin 165 centiméterig jutott, amivel a 8. pozícióban zárt. Az igazi áttörést a férfi rúdugrás jelentette, ahol nem kevesebb, mint öt gödöllői indult. A 16 éves Magyari Benedek 4 méteres egyéni csúcsával a 11. helyig jutott, Fatér Zoltán pedig ugyanekkora magasság teljesítésével a 9. helyen végzett. A 7. és a 8. pozíciót is a GEAC fiataljai bérelték ki: az előbbit a 440 centiméteres egyéni csúccsal előrukkolt Mihály Ádám (16 éves), az utóbbit pedig Szamosi András 420 centiméteres eredménnyel. A slusszpoént az egyéni legjobbját (460 centiméter) beállító 18 éves Simonváros Csanád (képen) teljesítménye jelentette, aki bronzéremmel térhetett haza az országos bajnokságról.

A gödöllői fiatalokat Szörényi István, Borisz Volkov, Zsivoczky Attila és Deutsch Péter készítették fel a megmérettetésre. Kriszt Balázs szakosztályvezető úgy fogalmazott, hogy a fiatalok eredményei nagyon biztatóak mind a távolabbi jövőre nézve, mind a következő hétvégi fedett pályás ifjúsági és junior országos bajnokság tükrében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online