Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szaporodó helyszínelhagyásos balesetek a gödöllői térségben

2017-01-03 17:15:18

Az utóbbi időben a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén több esetben fordult elő „helyszínelhagyásos” közlekedési baleset. Arról, hogy mit kell tenni ilyen esetben, a Gödöllői Baleset-megelőzési Bizottság adott ki tájékoztatót. Íme:

Mi is a teendőnk, ha baleset részesei vagy okozói vagyunk?
Azonnal álljunk meg, győződjünk meg arról, hogy a baleset következtében megsérült-e valaki!

Ha megsérült valaki a baleset során

Nyújtsunk segítséget a baleset következtében megsérült vagy veszélybe került személyeknek! Telefonon értesítsük a mentőket, illetve a rendőrséget (112)! Tegyünk meg annak érdekében mindent, hogy a további baleseteket elkerülhessük (elakadásjelző háromszöget helyezzük ki sötétben, és korlátozott látási viszonyok között a járműveket világítsuk ki, vegyük fel a láthatósági mellényt)!
Várjuk meg a helyszínen a mentők, illetve rendőrség kiérkezését! Ha lehetséges, ne változtassuk meg baleset helyszínét. Csak abban az esetben, ha a forgalom zavartalansága megkívánja ezt.

Ha a baleset következtében nem sérült meg senki

Miután gépkocsinkkal megálltunk, nagyon fontos, hogy tegyünk meg mindent a további balestek elkerülése érdekében! Vegyük fel a kapcsolatot a balesetben érintett személyekkel, járművezetőkkel! Ha felelősség kérdésében meg tudunk egyezni a részvevőkkel, a rendőrhatóság értesítése nem kötelező. Ki kell tölteni az „Európai Kárbejelentő” nyomtatványt.
Ha nem kérünk rendőri intézkedést, akkor is kötelesek vagyunk igazolni a másik gépkocsivezető részére személyazonosságunkat, (vezetői engedély, személyi igazolvány) valamint járművünk kötelező biztosítását.

Ha nem történt személyi sérülés, de nem tudunk a helyszínen megegyezni

Ha a balesetben részes felek nem tudnak a helyszínen megegyezni a baleset felelősségének kérdésében, akkor értesíteni kell a rendőrséget a 112 –es segélyhívón. Ebben az esetben minden balesetben érintett résztvevőnek meg kell várnia a rendőrség kiérkezését. Ha lehetséges, a baleset helyszínét ne változtassuk meg!
Ha a balesetben érintett másik gépkocsi vezetője annak ellenére elhagyja a helyszínt, hogy tájékoztattuk arról, hogy értesítettük a rendőrséget, úgy minden esetben jegyezzük fel jármű forgalmi rendszámát a későbbi azonosítás végett.
Nagyon fontos, hogy a baleset bekövetkezése után ne fogyasszunk alkoholt!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online