Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Digitális méregtelenítés: ünnepi ajándék magunknak

2016-12-23 17:19:33

A gödöllői székhelyű GreenDependent Egyesület legfrissebb Kislábnyom elnevezésű kiadványában a – treehugger.com internetes portálra hivatkozva – digitális méregtelenítésről jelentetett meg cikket. Íme, a megfontolandó tanácsok listája, pontokba szedve:

1. Szánjuk rá magunkat egy karácsonyi digitális méregtelenítésre!
Egész évben a téli ünnepekkor van a legtöbb időnk, lehetőségünk kivitelezni a kütyüktől való szabadulást. Jelöljünk ki két teljes napot, amikor semmire és semmilyen eszközzel nem használjuk az internetet: nincs emailezés, nincs Netflix, vagy Instagram. Csak mi és a szeretteink. Társasjáték, könyv, délutáni korizás.

2. Kapcsoljuk ki a wi-fi funkciót a fényképezőgépen, és használjuk úgy a gépet, mintha 1995 lenne!

Legyen a kamera tényleg csak kamera, jelzőhangok nélkül. Merüljünk el a lefotózni kívánt témában, és élvezzük, hogy nem kell a fényképezőgép jelzéseit lesni. Ne megosztásra örökítsük meg az ünnepi pillanatokat, hanem őrizzük meg őket magunknak.


3. Ne a hálószobában tartsuk az okostelefont!

A legtöbben a telefonjuk mellett alszanak, mert ébresztőórának is azt használják. Vegyünk inkább egy olcsó ébresztőt, és egy másik helyiségben tegyük töltőre a telefont. Felkeléskor és a nap végén is adjunk magunknak minimum egy képernyőmentes órát. A reggel és az este szent és sérthetetlen: az egész napunk függ attól, hogy hogyan ébredtünk, és milyen volt az éjszakai pihenésünk. Használjuk bölcsen az időt.

4. Kíméljük magunkat az értesítésektől!

Az okostelefonok szinte állandó jelleggel pittyegnek, villognak, rezegnek, és az őrületbe kergetik a használóikat. Kapcsoljuk ki az értesítőfunkciókat. Igen: Minden. Egyes. Értesítést. Vegyük vissza az irányítást az életünk felett. Csönd legyen!

5. Gondoljuk át, mi az, ami tényleg fontos!

Mi az, ami a világon a leginkább motivál és mozgat bennünket? Elég nagy az esélye, hogy nem a világháló. Vegyük sorra ezeket a dolgokat, írjuk le őket, és az újévben ezekre koncentráljunk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online