Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kutatók Éjszakája az egyetemi városban

2016-09-23 10:28:33

A Szent István Egyetem az eddiginél is sokszínűbb programmal csatlakozik az Európai Unió egyik legnagyobb tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája 2016 rendezvénysorozathoz, aminek célja a tudományos életpálya népszerűsítése minél fiatalabbak számára. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes – ingyenes! – program, máskor nem látogatható helyszín várja a látogatókat.

A gödöllői kampusz több mint félszáz eseménnyel készül a természet- és a társadalomtudomány iránt érdeklődők fogadására. Ismét lesznek látványos – és hangos! – fizikai és kémiai kísérletek, míg az élővilág iránt érdeklődők interaktív madárgyűrűzésen, penész és élesztőgombák izolálásán, trófeabírálaton vagy szarvasgombás előadásokon vehetnek részt.
A Kutatók Éjszakája látogatói megismerkedhetnek Egercsehivel, ahol az idei falukutató táborukat tartották az egyetem hallgatói. A műszaki beállítottságú diákok közlekedésbiztonsági bemutatón vehetnek részt, megcsodálhatják a gödöllői gépészmérnök hallgatók által fejlesztett go-kartot.
A különféle előadások, bemutatók mellett az óvodások és 1-8. évfolyamos tanulók számára meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése is izgalmakat ígér, amire a megnyitó alkalmával kerül sor az egyetem aulájában.


A gödöllői kampusz programjait a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a Zerlux Hungary Kft., a Gyermelyi Zrt., a Groupama Tanpálya, a Generali a Biztonságért Alapítvány, a Tesco, a Samsung, a HVG, a Budapest Bank „Az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítvány, valamint a Bosch támogatja.
Az egyetem szarvasi és budapesti kampuszai is változatos programmal készülnek a szeptembert záró érdekfeszítő rendezvénysorozatra. Részletes, friss információk ezen az elérhetőségen olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online