Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai ob: öt gödöllői elsőség, Kaptur Éva triplázott

2016-08-01 10:17:35

Július utolsó napjaiban Székesfehérváron, a sportág Bregyó-közi regionális központjában randevúztak az ország legjobb felnőtt atlétái, hogy összemérjék erejüket a 121. országos bajnokságon. A 38 versenyszámban lezajlott viadalról nem hiányoztak a Gödöllői EAC versenyzői, akik közül többen is kiváló teljesítményt nyújtottak. Tavaly 5 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérem volt a gödöllői termés, idén – a további értékes helyezések mellett – 5 első-, valamint 2 második pozíció jutott városunk atlétáinak, akik ezzel az éremtáblázat élén végeztek.

Kiemelendő Kaptur Éva (képen) három arany- és egy ezüstérme, illetve a július elején ifibajnoki címet szerzett, mindössze 17 éves rúdugró, Simonváros Csanád második helye, amit fantasztikus, 490 centiméteres egyéni csúccsal ért el. Megsüvegelendő Karlik Pál edzői teljesítménye, aki szakmai hozzáértésével valamennyi gödöllői sikerhez hozzáhárult.
Bár, érmet nem tudtak nyerni, a szakág erejére utal, hogy a női magasugrás döntőjében három utánpótláskorú tehetség (Kovács Emma, Renner Luca és Kriszt Katalin) képviselte a GEAC-ot. Érdekesség, hogy a 400 méteren győztes Deák Nagy Marcell két századmásodperccel jobb időt futott, mint a Gödöllői EAC 4x100 méteres női stafétája.

Aranyérmesek:
• Kaptur Éva (100 méter, 11,61 mp, idei legjobb, edző Karlik Pál)
• Deák Nagy Marcell (400 méter, 46,77 mp, edző Karlik Pál)
• 4x100 méteres női váltó (Répási Petra, Kaptur Éva, Turcsik Katalin, Komiszár Kriszta, 46.79 mp, edző Karlik Pál)
• Kaptur Éva (200 méter, 24,72 mp, edző Karlik Pál)
• 4x400 méteres férfiváltó (Vigvári Szabolcs, Pálmai Márk, Takács Ákos, Deák Nagy Marcell, 3:12,17 perc, edző Karlik Pál)

Ezüstérmesek:

• Simonváros Csanád (rúdugrás, 490 cm, egyéni csúcs)
• 4x400 méteres női váltó (Répási Petra, Kaptur Éva, Király Adél, Komiszár Kriszta, 3:50,21 perc)

Említést érdemel, hogy a Gödöllői EAC atlétái idén és a megelőző két évben egyaránt öt-öt bajnoki aranyérmet nyertek a felnőttek országos bajnokságán. A szakosztály eddigi csúcsesztendeje a 2013-as év volt, amikor a legfényesebb medáliából hatot gyűjtöttek. Fotó: Mérei László


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online