Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Augusztus végéig tart a NAV nyári ellenőrzés-dömpingje

2016-07-13 17:51:45

ellenőrzéssorozata az országban. Főként a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, szállásadóknál, rendezvényszervezőknél, tüzépeken lehet számítani a NAV munkatársaira akár munkaidőn kívül és hétvégén is – tájékoztatta hírportálunkat a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának illetékese.

Kockázatelemzés alapozza meg a vizsgálandó – akár gödöllői – vállalkozások célzott kiválasztását. Ez azt jelenti, hogy az online pénztárgépet használók közül a NAV jellemzően azoknál „kopogtat”, ahol az előzetes elemzések alapján vélhetően valami nincs rendben. A nyugtaadást az ellenőrök táblagéppel kontrollálják, az online pénztárgépbe beütött adatok és a vásárlók számának összevetésével. Tabletes lekérdezéssel ugyanis távolról követhető a nyugtaadás, és ahol a revizorok rendben találják az adatokat, nem végeznek próbavásárlást. A vásárokon, kitelepüléseken pedig a helyszíni tapasztalatok alapján választják ki a revizorok, mely gazdálkodókat kell ellenőrizni.

A cél elsősorban a szabálytalankodók kiszűrése, de az akció egyúttal a vásárlók és a tisztességes vállalkozók, sőt, az állam költségvetésének érdekeit is szolgálja. A NAV szakemberei – többek között – azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat – különös tekintettel a nyári szezonban munkát végző diákokra – és a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online