Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felajánlani jó: a gödöllői civilek is örülnek az egy százaléknak

2016-04-20 10:17:37

A tapasztalatok szerint minden második ember ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillióból, aki Magyarországon személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is – csakúgy, mint az elmúlt években – május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.
Aki személyijövedelemadó-bevallást nyújt be, egyúttal rendelkezhet arról, hogy adójának 1 %-ával támogat egy civil szervezetet, illetve a másik 1 %-ával egy egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot – tájékoztatta hírportálunkat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Akik már benyújtották bevallásukat, vagy a Nemzeti Adó és Vámhivatalt (NAV) bízták meg a bevallás elkészítésével, de még egyetlen szervezetet sem jelöltek meg kedvezményezettként, vagy nem a munkáltatójukon keresztül juttatják el 1%-os nyilatkozataikat a NAV-hoz, még nem maradtak le semmiről. Az 1+1%-ról rendelkezni ugyanis a bevallástól függetlenül egészen május 20-ig lehet.

A NAV honlapján valamennyi, köztük – a városnév keresőbe történő beírásával – gödöllői érdekeltségű, székhelyű, kötődésű kedvezményezett, így az egyik 1%-kal támogatható civil szervezet, illetve a második 1%-ra jogosult egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat is megtalálható.
Felajánlásokat kizárólag a listákon szereplő kedvezményezettek kaphatnak, vagyis azok a civil szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek, valamint a technikai számmal rendelkező bevett egyházak és kiemelt költségvetési előirányzat.

A felajánlók dönthetnek a rendelkező nyilatkozaton arról is, hogy ha a civil kedvezményezett kéri, a NAV közölheti-e nevüket, címüket és elektronikus levelezési címüket. A kedvezményezett ezeket az adatokat (5 évig) kizárólag közhasznú tevékenységéhez kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatja.
Azok az adóforintok, amelyekről nem rendelkeznek az adózók, a költségvetésben maradnak. Az a pénz azonban, amit az állampolgárok támogatásként felajánlanak, leggyakrabban a rászorulók támogatását, a gyermekek fejlődését, gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online