Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három gödöllői lány kapott meghívót a röplabda-válogatott keretébe

2016-04-13 11:00:10

Júniusban címvédőként vág neki az Európa-ligának a magyar női röplabda-válogatott – írja a hunvolley.hu. A nemzeti csapat belga szövetségi kapitánya, Jan De Brandt keretet hirdetett, és a 25 főből álló különítménybe meghívást kapott három gödöllői játékos, nevezetesen: a képen jobbra látható Széles Petra (center), Szabó Adrienn (képen balra) és Csengeri Petra (szélsőütők).
A magyar válogatott júniusban Szlovénia, Görögország és Románia ellen rivalizál az Európa-liga C jelű csoportjában, majd szeptemberben – Lengyelország, Finnország és egy most még ismeretlen ellenfél társaságában – az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában lesz érdekelt.


Ugyancsak a gödöllői röplabdasporttal kapcsolatos az a hír, miszerint a helyi klub strandröplabdázói is részt vesznek az április 14-i Helló Budapest 2024! Fesztiválon, ami az olimpia magyarországi rendezésének népszerűsítését szolgálja.

A gödöllői felnőtt teremcsapat két utánpótláskorú játékosa, Halla Petra és Hemmert Kíra 11.30 órától a tavalyi junior bajnok Juraszik Patrícia és Villám Lilla ellen mérkőzik.
Délután a felnőtteké lesz a főszerep: három-három férfi és női duó méri majd össze erejét, s mindkét nemnél lesz gödöllői érdekeltség is. A lányoknál a tavalyi ranglistavezető Szabó Dorka a sokszoros teremválogatott Dégi Barbarával indul, akik mindketten a Gödöllői RC igazolt strandröplabdázói. Ellenfeleik, a korábbi strandröplabda-válogatott Szombathelyi Kitti, valamint Oláh Vivien, illetve Kolada Judit és Szabó Kinga lesznek.
A férfiaknál ezen a versenyen mutatkozik majd be a GRC strandröplabda szakosztályának új párosa: a bajnoki címvédő Soós Izsák, illetve a korábbi egyetemi bajnok, teremben a Dág színeiben Magyar Kupa bronzérmes Jánossy Bálint, akik az országos bajnokságon is Gödöllőt képviselik majd. Ellenfeleik között szerepel a tavalyi strandröplabda bajnokságon bronzérmes Leiszt Máté és Takács Gergely, de ott lesz a bajnoki címvédő páros másik tagja, Meszlényi Tamás, aki most Krekk Zoltánnal indul.
A rendezvényre a belvárosi Szabadság téren kerül sor, itt építenek fel egy pályát, ahol egész nap zajlanak majd a mérkőzések.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online