Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén Isaszeg lesz a házigazdája a GKRTE egyházi- és világi borok versenyének

2016-02-22 16:42:10

Ebben az esztendőben sorrendben tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által meghirdetett Egyházi- és Világi Borok Versenyét. A 2006-ban hagyományteremtő szándékkal Gödöllőn útjára indított kezdeményezésnek egy évvel később Fót, majd 2008-ban Pécel, 2009-ben Mogyoród, 2010-ben Nagytarcsa, 2011-ben Tóalmás, 2012-ben Veresegyház, 2013-ban Nyársapát, két évvel ezelőtt Dány, míg tavaly Csömör adott otthont.

Az idei eseménynek április 5-én, szerdán Isaszeg lesz a házigazda települése. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő eseményre elsősorban olyan borászok, borászatok, vagy bortermelők jelentkezését várják, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használatos borok készítését, illetőleg pincészetük és/vagy boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét viselik. A bor és az egyház kapcsolata természetesen nem kizáró ok, hogy valaki részt vegyen a versengésben, ezáltal azok is nevezhetnek, akik úgy gondolják, boraik minősége kiállja a megmérettetést.

A versenyre fehér-, rozé-, siller- és vörösborokkal lehet nevezni, legkésőbb március 25-ig (péntek). Nevezési díj mintánként 2 ezer forint.
A benevezett borokról szakmai zsűri mond bírálatot. A legjobbnak értékelt 4 borminta elnyeri a BASF-CHAMPION címet. Az eredményhirdetést augusztus 19-én, pénteken rendezik meg Isaszegen. A GKRTE által meghirdetett borversenyre történő nevezésről további részletek itt olvashatók.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online