Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László rajta van a gödöllői uszoda történésein

2016-01-28 16:32:18

Idestova két éve jelentették be, hogy új versenyuszoda épül Gödöllőn, majd fél évvel később kormányhatározat született az ügyben. Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán (képen jobbra) részvételével lezajlott sajtónyilvános eseményen úgy fogalmaztak: ha a közbeszerzések megfelelő ütemben haladnak, 2015 februárjában-márciusában elkezdődhet az építkezés, és 2015 végére elkészülhet az uszoda.
Tavalyelőtt októberben, a Szent István Egyetem rektori dísztermében megtartott sajtótájékoztatón már a 2016 hangzott el, mint megvalósulási határidő. Ezzel kapcsolatosan – hírportálunk kérdésére – Vígh László, akkori miniszteri biztosa azt válaszolta, nem csúszásról van szó, hanem arról, hogy az akár 200 napig is elhúzódó tervpályázat, túlmenően az együttesen 180 napot felemésztő tervezői- és a kivitelezői közbeszerzési eljárás jogszerű lefolytatása ennyivel növelheti meg a megvalósulás időtartamát.


A tervpályázat kiírásáról egyelőre sehol nem olvashatunk. Megkérdeztük Vécsey Lászlót (képen balra), a gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselőjét, mik a legfrissebb hírek a gödöllői versenyuszoda-beruházással kapcsolatosan. A kormánypárti honatya a következőt válaszolta:
- A gödöllői uszoda ügye ott tart, hogy 2015 decemberének közepén a tervpályázati zsűri egyhangúlag jóváhagyta a tervpályázati kiírás-tervezetét és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) – az új közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően – jóváhagyásra megküldte a Miniszterelnökségnek.
Bízom benne, hogy a Miniszterelnökség most már napokon belül jóváhagyja a tervezetet, visszaküldi az NSK-nak, és megjelenhet a kiírás. Ezzel elkezdődik a tervezés, innentől elméletileg már az eljárási határidők diktálják az ütemet.

A Szent István Egyetem tavaly decemberig megkapta a teljes összeget a tankertészet áttelepítéséhez. A munka folyik, a vegetációs időszaktól függően, nyár végéig befejezik az áttelepülést. Ez idő alatt a tervezés, a járulékos munkák, a kiviteli tervek elkészítése és a kivitelező – szintén közbeszerzés útján történő – kiválasztása kell, hogy megtörténjen – fogalmazott Vécsey László, aki hozzátette:
- Hadd ne jósoljak határidőket, szerintem nincs ember, aki ezt felelősen megtehetné, de a munka folyik, én pedig szorosan rajta vagyok a történéseken.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online