Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Messze kerültek a továbbjutástól a gödöllői röplabdás lányok

2015-11-12 21:00:58

CEV Challenge-kupa, nők, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés:
Mladost Zagreb
(horvát) – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (21, 15, 19)
Gödöllő: Hornok, Széles, Nagy K., Takács, Czina, Szabó A. Cserék: Bánlaki, Kovács A. (liberók), Kalotai, Stefanik, Szabó B.

A 2007/2008-as, a 2012/2013-as, a 2013/2014-es, valamint a 2014/2015-ös idény után, ötödszörre vágott neki a harmadik számú európai röplabda-kupasorozatnak számító Challenge-kupának a TEVA-Gödöllői RC női együttese, és a horvát bajnoki ezüstérmes elleni ütközet volt a tizenharmadik ilyen összecsapás a gödöllői klub történetében. A korábbi tizenkettőből ötöt megnyertek a lányok, hetet viszont elbuktak.

A horvát fővárosban lejátszott mérkőzés arra is választ adott, hogy kedvez-e a szerencse a vendégeknek a számukra misztikus sorszámú találkozón. További érdekességként szolgált, hogy egyik társulatban sem szerepelt idegenlégiós, illetve az is, hogy a hazaiak 20,3 esztendős, a gödöllőiek pedig 20,8 éves átlagéletkorú kerettel vették fel a harcot.

Az első játszma kétharmadáig bőven benne volt a pakliban, hogy a vendégek jutnak előnyhöz. Ebből azonban, elsősorban a nem kellően hatékony nyitásfogadás miatt, nem lett semmi. Sőt, a második szett gödöllői szemszögből nézve, maga volt a pokol. Ráadásul, a harmadik felvonás sem Horváth András csapatának szája íze szerint indult, de a játszma derekán felcsillant a hátrány ledolgozásának reménye. A kínálkozó lehetőségeket azonban nem sikerült megragadni, így a házigazdák három pontot érő győzelmet arattak. Mindez azt jelenti, hogy a TEVA-hatos – egy 3-0-ás vagy 3-1-es siker után – csak aranyszettel vívhatja ki a továbblépést.

A visszavágót november 25-én, szerdán 18 órakor rendezik meg a gödöllői egyetem sportcsarnokában. A párharc továbbjutója a francia Nantes alakulatával találkozik a legjobb 32 között.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online