Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kisajátítónak titulálták Gödöllő új, közterület-használati rendeletét

2015-10-28 15:41:39

Október 15-i tanácskozásukon a gödöllői képviselőtestület tagjai 9 igen szavazattal és 4 tartózkodással elfogadták a város közterületeinek használatáról szóló új önkormányzati rendeletet. Amint azt a voksolási arány mutatja, nem minden városatya értett egyet a helyi jogszabály tartalmával.

Kovács Barnabás (MSZP) ellenvéleményt fogalmazott meg a napirend tárgyalása során, és mondandójának lényegét megosztotta hírportálunkkal is. Íme:
- A rendelet elfogadását nem támogattam. Véleményem szerint a közterületek használatának szabályozása az egyik legfontosabb önkormányzati rendelet. A közrend, a közbiztonság, a városrend igényli és szükségessé teszi a közterületek használatának egyértelmű, világos szabályozását. A gödöllői rendelet ebből a szempontból rendben van.
Az a része azonban, amikor a közterületek egy részét (Alsópark, Erzsébet-park) „saját tulajdonába” veszi az önkormányzat, kitiltva onnan mindenki mást, az nagyon nincs rendben. Törvényesség és alkotmányosság szempontjából sem, hiszen álláspontom szerint több állampolgári alapjogot is sért. De talán meg ennél is nagyobb baj, hogy egy demokratikus rendszerben illik csínján bánni az ilyen „kisajátításokkal”. Nem elegáns, és nem illik Gödöllő szellemiségéhez, nem méltó az itt élő emberekhez. A város minden lakóját megilleti a közterületek használatának joga. Ahogy az elnevezése is mutatja: KÖZ-terület, a közösségé. Nem pedig az önkormányzat privát játszótere.
Abban reménykedem, hogy ez a „kisajátítós” megközelítés csak egy tévedés, egy hiba volt az önkormányzat részéről, és nem arról van szó, hogy közhatalmi eszközként kívánja használni a közterületekről szóló rendeletét a városvezetés.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online