Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Játék nélkül búcsúzhat a Magyar Kupától a gödöllői futsal-csapat

2015-10-05 18:21:49

Az elmúlt pár napban olyan hírek kezdtek terjengeni a gödöllői futsal-szurkolók körében, hogy az NB II. Keleti-csoportjában három mérkőzés után száz százalékos MAG-LOG Team CFT Gödöllő csapata visszalép a Magyar Kupa további küzdelmeitől. Mindez annak fényében érdekes, hogy az első fordulóban a gödöllőiek meggyőző játékkal (6-2) jutottak túl a Dunakeszi Kinizsi csapatán.

A sorsolás alapján a második fordulót jelentő nyolcaddöntőben az NB I-es Dunaújváros együttese lenne Baranyai Pál (képen) alakulatának ellenfele. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban úgy tűnik, hogy nem lesz. Az okoknak jártunk utána, és az egyik leginkább bennfentest, a csapat játékos-edzőjét kérdeztük:

- Vágjunk rögtön a közepébe. Van-e valóságtartalma annak a hírnek, miszerint, a gödöllői csapat visszalép a futsal Magyar Kupa további csatározásaitól?
- Igen, a hírek sajnos megfelelnek a valóságnak, a csapat a továbbiakban nem vesz részt az idei kupasorozatban.

- Miért? Az első kupaforduló eredménye és a bajnokságban eddig mutatott játék alapján a szurkolók értetlenül állnak a hírek előtt.

- Sajnos, nagyon egyszerű, de annál szomorúbb okai van a visszalépésnek. A második fordulót október 14-én, szerdán kellett volna lejátszani, de akkor nekünk nincs olyan teremkapacitásunk, ami megfelelne a szövetség előírásainak.

- És ezt nem lehetett volna időpont-módosítással, esetleg a pályaválasztói jog felcserélésével megoldani?

- Tekintettel arra, hogy a versenykiírás lehetőséget ad az időpont-módosításra, a vezetőség ennek érdekében minden lépést megtett. Mivel mi bajnoki- és kupamérkőzést csak pénteki napon tudunk játszani, ezt jeleztük a Dunaújváros vezetőinek. Négy alternatív, pénteki időpontot (október 9., 16., 23. és 30.) adtunk meg, de ők teljesen elzárkóztak a pénteki játéknap elől. Csak olyan napokat tudtak volna elfogadni, amikor nekünk nincs szabad teremlehetőségünk. Hiába nyomatékosítottuk ezt többször is, nem voltak hajlandók belemenni a pénteki játéknapba.
Felmerült a pályaválasztói jog felcserélése, de nem szerettük volna szurkolóinkat megfosztani attól, hogy NB I-es élcsapatot lássanak Gödöllőn játszani.

- Elképzelhető, hogy a felajánlott időpontok ütköztek a versenyprogramjukkal, nem?

- Nem, mert előzetesen vettük a fáradtságot és megnéztük, hogy csak olyan időpontokat javasoljunk, ami az ellenfélnek is megfelelő lenne.

- Nagyon úgy tűnik, valami más oka lehetett az egyezség hiányának, mert elmondása alapján tényleg érthetetlen, ami történt.

- Csak remélni tudom, hogy nem a személyem miatt alakult ki ez a helyzet. Bár, nagyon másra nem tudok, tudunk gondolni. (Baranyai Pál az elmúlt szezonban az NB I. ötödik helyén végzett Dunaújváros vezetőedzője volt – a szerk.) Hacsak arra nem, hogy a Dunaújváros keretében van 2-3 olyan játékos, aki az osztrák sokadosztályú bajnokságot előnyben részesíti a futsal Magyar Kupával szemben, és az ellenfél vezetősége úgy ítéli meg, hogy az NB I. jelenleg második helyezett csapatának kerete így már nehezebben venné fel a versenyt csapatunkkal. Mindenesetre, ez a feltételezés büszkévé tesz, mert ebből is látszik, hogy fiatal együttesünknek milyen híre van a hazai futsal életben.

- Hogyan tovább?

- Készülünk a következő bajnoki fordulókra, és bízunk benne, hogy jövőre olyan csapatokkal kerülünk szembe a Magyar Kupában, akik egyrészt rugalmasabban, másrészt a futsalt előtérbe helyezve állnak majd hozzá ehhez a szép játékhoz. Annyit még hadd mondjak el, hogy gratulálok a Dunaújvárosnak a legjobb nyolc közé jutáshoz, és kívánok sok sikert mind a bajnokságban, mind a kupában!

Az újvárosiak a pályaválasztói jog felcserélése mellett kardoskodtak
A történekről megkérdeztük a dunaújvárosi klub illetékesének véleményét. Zemankó Zoltán operatív vezető a következőket válaszolta:

- A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos játéknapokat határoz meg mind a futsal bajnoki, mind pedig a kupaküzdelmekre vonatkozóan. A hatályos szabályozás szerint ettől eltérhetnek az ellenfelek, ha arról közöttük konszenzus születik. Ez egy általános, jól bevált gyakorlat, hiszen bármelyikünkkel előfordulhat extrém dolog, amely akadályozza a pályára lépést, egy-egy mérkőzés megrendezést. Erről azonban azt gondolom, hogy minden esetben az edzővel egyeztetett vezetői döntést igényel, hiszen ez egyúttal komoly szervezési, sőt, anyagi kérdés is.

A Gödöllő - Dunaújváros futsal kupamérkőzés kiírás szerinti hivatalos játéknapja október 14., szerda. A gödöllői futsal-csapat technikai vezetője néhány napja felvette a kapcsolatot csapatunk technikai vezetőjével, melyben kérte, hogy változtassunk a játéknapon teremhiány miatt, módosítsuk azt október 9-ére. Ez a dátum több okból sem volt megfelelő számunkra, de természetesen megértettük és átéreztük a Gödöllő problémáját, így kompromisszum készen, alternatívaként több lehetséges megoldást is felajánlottunk számukra, hogy a mérkőzést le tudjuk játszani és a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése:
1. Rendezzük a mérkőzést az eredeti időpontban, de mivel Gödöllőn nincs szabad terem, így Dunaújvárosban. Ezzel kapcsolatban biztosítjuk a helyszínt és vállalunk minden ezzel összefüggő költséget.
2. Rendezzük meg a mérkőzést egy másik, a kiíráshoz közeli időpontban. Ezzel kapcsolatban több időpontot is felajánlottunk a Gödöllő számára: október 7-8., október 12-13-14-15. Természetesen, ha kell, ezeken a napokon is tudjuk fogadni ellenfelünket Dunaújvárosban is.

A felajánlott megoldásokra hivatalos választ nem kaptunk, így ma délutánig (október 5., hétfő) csapatunk programjában október 14-én kupamérkőzés szerepelt Gödöllőn. Ma délutánig, mert 16 óra 17 perckor kaptuk meg az MLSZ határozatát, miszerint: a Gödöllő futsal-csapatát a 2015/2016-os futsal Magyar Kupa küzdelmeiből kizárják. A határozat a fellebbezési lehetőség miatt egyelőre nem jogerős.

Friss fejlemény: a gödöllői klub vezetése nem élt a fellebbezési jogával, így a visszalépés okán elrendelt kizárásról szóló határozat jogerőre emelkedett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online