Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félmilliárd forintos támogatási esély a gödöllői sportcsarnok építésére

2015-09-17 10:57:52

Nem újkeletű és a választási kampányok során rendre „leporolt” ígéret a gödöllői városi sportcsarnok építése. Az eleddig meg nem épült létesítmény helyszínéül évekkel ezelőtt kiszemelték már a VÜSZI-vel szemközti, időközben a Lidl által elfoglalt területet, majd szóba került a Táncsics Mihály úti sportcentrum, miként az M3-as autópályához közeli, Haraszti úti önkormányzati ingatlan is.

A méretében egyre zsugorodó gödöllői sportcsarnok legfrissebb helyszíne a városközpont, méghozzá a volt teniszpályák területe az Erkel iskolával szemben, a Szabadság téren. Az illetékesek korábban úgy tervezték, hogy a kézilabda pálya méretű, 440 fő néző befogadására alkalmas, további kiszolgálóterekkel ellátott csarnok kivitelezési költsége megközelíti a 900 millió forintot, amihez kormányzati támogatás szükséges, ami nem született meg.
Időszerű lett a méretek – költségekre is kiható – csökkentése, ezáltal a lelátó kapacitása 250 főre mérséklődött, a becsült építési költség pedig 631 millió forintra.

Szeptember 10-én a gödöllői képviselőtestület tagjai együttműködési megállapodást kötöttek a Gödöllői Sport Klubbal, amely eséllyel pályázhat 500 millió forint körüli TAO-támogatásra a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online