Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A turista „szemével” vizsgálódott a NAV a Hungaroringen

2015-08-12 10:12:52

Félidejéhez érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzési sorozata a fővárosban. A turista „szemével” éjjel-nappal vizsgálódó adóellenőrök és pénzügyőrök azt tapasztalták, hogy a belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma 1-es Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.

A NAV nyári – valamennyi napszakra kiterjedő – fővárosi ellenőrzéseinek eddigi fókuszát azok a tapasztalatok adták, amik egy hazánkba látogató külföldit érhetnek, kezdve a személyszállítástól a szálláson, az étkezésen és a szórakozáson keresztül, egészen a Forma-1 Magyar Nagydíjon való részvételig.

Az interneten személyszállítási szolgáltatást kínálókat vizsgáló adóellenőrök és pénzügyőrök hívására több alkalommal „fehér rendszámos” autó állt elő, amikkel szállodákhoz, szórakozóhelyekhez vitették magukat. Nyugtát a vizsgált esetek több mint harmadában nem kaptak, és volt olyan sofőr, aki még adószámmal sem rendelkezett. Ennél is rosszabb jogkövetőnek bizonyultak a különlegességnek számító riksás szállítók, valamennyi ellenőrzött feketén nyújtotta szolgáltatásait.

Pozitív tendencia volt tapasztalható a Hungaroringhez közeli szállásadók körében.  Míg tavaly többüket megbírságolta a NAV, mert nem rendelkeztek online pénztárgéppel, illetve nem adtak bizonylatot a bevételről, addig az ismételt ellenőrzésekkor idén már szabályos gépi nyugtát kaptak a revizorok.

A mogyoródi pálya környéke továbbra sem mutat kedvező képet. Az árusok gyakran kitelepülési engedély vagy adószám hiányában végeztek értékesítési tevékenységet, így ritka volt a nyugtaadás. Több esetben sérültek a jövedéki termékekre vonatkozó előírások, és a pénzügyőrök hamis termékekre is bukkantak, amik miatt mintegy 22 liter alkoholterméket, „Williams” márkanévvel ellátott baseballsapkákat, prémium kategóriásnak tűnő mobiltelefonokat és parfümöket foglaltak le a helyszínen.
Az eddig feltárt jogsértések miatti bírságok kiszabása és büntetőfeljelentések megtétele mellett az ellenőrzési sorozat tovább folytatódik – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága által kiadott közleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online