Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kovács Zoltán elődöntős az universiadén

2015-07-08 07:24:40

Azt követően, hogy a kardvívás egyéni viadalában bronzérmet szerzett a Gödöllői EAC egykori pengeforgatója, Valkai Ferenc, Kovács Zoltán (képen) révén egy másik, a gödöllői központú Szent István Egyetemen tanuló sportoló is rajthoz állt a dél-koreai Kvangdzsuban zajló 28. Nyári Universiadén.

A 25 éves atléta a 400 méteres síkfutásban mérte össze a tudását a veretes mezőnnyel. Az indulókat kilenc előfutamba sorolták be, ahonnan futamonként az első két helyezett, valamint a legjobb hat időt futó sprinter juthatott be a három futamból álló elődöntőbe. Kovács Zoltánt 46,86 másodperces egyéni csúccsal nevezték, ám ebben a szezonban 47,93 másodperc volt a legjobb eredménye. A gödöllői futó a harmadik előfutam 6-os pályáján kísérelte meg a továbblépést, ami sikerült. A gödöllői sportoló 47,59 másodperces idei legjobbjával – egy dominikai és egy lengyel fiú mögött – a harmadik helyen ért célba, és idővel a legjobb 24 közé jutott. Az elődöntőket csütörtökön, magyar idő szerint 10.50 órától futják.

A Szent István Egyetem másik, universiade-induló atlétája, Kaptur Éva július 9-én, a hajnali órákban lesz érdekelt a 200 méteres síkfutás előfutamában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online