Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői helyszíneken is felbukkanhatnak az adóhatóság emberei

2015-07-08 11:54:53

Július elsején indult a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzéssorozata az országban, így a fővárosban és Pest megyében – ezáltal Gödöllőn – is. Számítani lehet arra, hogy az akcióban az adóellenőrök és a pénzügyőrök bármikor vizsgálódhatnak a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, idegenvezetőknél és taxisoknál.

Csakúgy, mint az elmúlt években, idén is megjelennek a NAV munkatársai a belvárosi vendéglátóhelyeken, szórakozóhelyeken, a Sziget Fesztiválon, a Hungaroringen, a budapesti, illetve Pest megyei – köztük gödöllői – rendezvényeken, munkaidőn kívül és hétvégén is.
Az egész nyáron át tartó ellenőrzéssorozatban kiemelt figyelmet kapnak azok a szállásadók, akik akár egy órára, akár egész nyárra szobát adnak ki. Az ellenőrzések kiterjednek az elektronikus kereskedelemre, az online szálláshely-hirdetésekre, valamint a szépségipari szolgáltatásokra is. A NAV szakemberei többek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat – különös tekintettel a nyári szezonban munkát végző diákokra –, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat.

Valamennyi szektorban forgalomszámlálásra is lehet számítani, amikor a NAV munkatársai a helyszínen kísérik figyelemmel a bevételek bizonylatolását, és az adatokat összevetik az online pénztárgépek által szolgáltatott adatokkal. A kirívó eltérések a kiszabott bírságon túl további vizsgálatokat vonnak maguk után.
Az ellenőrzéssorozatban részt vesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, valamint Bevetési Főigazgatósága munkatársai – tájékoztatta hírportálunkat dr. Kis Péter András adószakmai szóvivő.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online