Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ősszel is lesz garázsvásár a GATE Zöld Klubbal

2015-07-06 10:16:43

Garázsvásár??! De, hát, nincs is garázsom… …és nem is akarok garázst venni… Mégis, mit akarnak ezek?

Van neve, van szervezője, lett egy közössége és egy célközönsége. Sok szeretettel Tőlünk, Nektek, Gödöllőieknek. Ez a Garázsvásár. A végső célunk a közösségformálás volt, a hagyományteremtés, illetve a garázsvásár és a bolhapiac közti hatalmas különbség kiemelése.
Saját telken belül, nyitott kapuk, egymásra nyitott emberekkel, felesleges, de jó állapotú használt dolgokkal, vendéglátással, kedves mosollyal, pár jó szóval. Nem az áruba bocsájtott tárgyon vagy az árán volt a hangsúly. Nyerészkedésnek itt helye nincs! Mindennapi használati tárgyaink második életéről volt szó, és arról, hogy ami Neked már felesleges, és útban van, másnak még kincs lehet. Nem mellékes tény a közösségteremtés vágya, hogy ismerd meg a körülötted élőket, a szomszédod, és merj beszélni, alkudozni, kérdezni, ismerkedni, és merj idegeneket beengedni az életedbe, a kertedbe, mindezt megfűszerezve a hulladékcsökkentés vágyával, az újrahasználás és újrahasznosítás népszerűsítésével.


Ezekkel a gondolatokkal foglalható össze a május 9-i Garázsvásár, amit az idén 25 éves GATE Zöld Klub Egyesület szervezett, a Hulladék Munka Szövetséggel (HUMUSZ) közös pályázatának keretein belül, a Gödöllői Civil Kerekasztal segítségével. Tizenöt család 6 helyszínen várta a kíváncsi gödöllőieket 6 órán keresztül. Nulladik helyszín a Civil Közösségi Ház volt, ahol a Zöld Klub főhadiszállása és 7 család várta hangulatosan berendezett pultokkal, játékokkal az embereket. A rendezvény zavartalan lebonyolításában az Ózon-Pajzs 2100 Környezetvédő és Polgárőr Egyesület önkéntesei segédkeztek.

A hagyomány megszületett, a kitűzött célt elértük. Megszerveztük, egy remek közösséget hívtunk életre, készültünk, izgultunk, átéltük, ismerkedtünk. Élménnyel teli volt, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, és fantasztikusan jó érzés tölt el, hogy belekóstoltatok általunk a Garázsvásározásba és ízlik. Egy biztos: FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK! Ősszel. Jelentkezni házigazdának és érdeklődni már most lehet: ezen az e-mail címen! Találkozzunk szeptemberben, az Őszi garázsvásáron!
Sebestyén Eszter - GATE Zöld Klub Egyesület (Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E) Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online