Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magánlaborral és horgász szövetséggel kooperál a SZIE

2015-06-10 18:16:21

Bő huszonnégy órán belül két stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) vezetése nevében dr. Tőzsér János rektor (képen középen) és Figler Kálmán kancellár (képen balra).
Június 9-én a környezet-, élelmiszer- és gyógyszeralapanyag analitika területén, illetve az ezekhez kapcsolódó kutatásokban, fejlesztésekben, innovációban laboratóriumi vizsgálatokat és szaktanácsadást nyújtó, hazánk egyik legnagyobb magánlaboratóriumát működtető WESSLING Hungary Kft-vel fűzte még szorosabbra tíz éve fennálló kapcsolatát a felsőoktatás intézmény.

A Szent István Egyetem és a dr. Zanathy László ügyvezető igazgató (képen jobbra) által irányított WESSLING Hungary Kft. közötti együttműködésben kiemelt figyelmet kap a teljes élelmiszergazdaság és vidékfejlesztés, beleértve a hagyományos mezőgazdaság-tudományt és -technológiát, a kertészetet, az élelmiszeripart, az állatorvos-tudományt, az élelmiszerbiztonságot, a vízgazdálkodást, a mezőgazdasági alapú megújuló energiagazdálkodást, valamint a környezet- és tájgazdálkodást, környezet- és természetvédelmet.


Egy nappal később a Magyar Országos Horgász Szövetség illetékesével kötött stratégiai együttműködési megállapodást a SZIE kancellárja, Figler Kálmán. A példaértékű és egyedülálló partnerség a felsőoktatási intézmény és a dr. Szűcs Lajos elnökletével működő szakmai szervezet hosszú távú, közös oktatási-kutatási tevékenységét vetíti előre. Célja és feladata, hogy a két szervezet közösen végezze a vízhez kapcsolódó, horgászatot érintő tudományos, oktatási, kutatási és fejlesztési tevékenységeket, ezáltal előmozdítsák a víz és a hozzá kapcsolódó környezet jobb és fenntartható felhasználását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online