Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Galgamácsán rivalizálnak Európa legjobb korongvadászai

2015-06-03 21:34:51

Több mint 30 ország közel 750 versenyzőjének részvételével rendezik meg a 48. FITASC Korongvadász Európa-bajnokságot június 4-e és 7-e között Galgamácsán. Az esemény ünnepélyes megnyitóját június 3-án tartották a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban.

A gyönyörű erdei környezetben az elmúlt évben már volt hasonló verseny, a nemzetközi minősítésű Magyar Nagydíj. Kontinensviadalnak azonban először lesz házigazdája a Gödöllőtől mintegy 20 kilométerre lévő Galgamácsa. A Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületen kialakított versenypályán nyolc vonalat létesítenek, 32 lőállással, és egyenként 200 korong megsemmisítése teszi majd próbára a lövőket, teszteli a lőtudásukat és koncentrációs képességüket.
Szenior, veterán, szuper veterán és junior kategóriában lesznek versenyek, nem csak a férfiak, a hölgyek számára is.


A látványos megnyitó ceremónia során nem csak európai országok versenyzői vonultak fel, hanem Ausztrália, Kanada és az Egyesült Államok is küldött versenyzőket, akiket az állami vezetés nevében – a kormányülésen résztvevő Semjén Zsolt távollétében – Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője (képen, előtérben a magyar csapat tagjai), Szebényi László, a hazai szövetség elnöke, illetőleg Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntött. A rendezvényt Jean-François Palinkas, a nemzetközi szövetség elnöke nyitotta meg.

A lőtér megközelítése Aszód felől javasolt: Galgamácsát elhagyva, a Galgamácsa vége táblától 150 méterre, jobbra található az az út, amin elérhető a helyszín.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online