Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőt is bevonták az álhírkeltésbe

2015-05-08 14:45:38

A rendőrséghez a közelmúltban több alkalommal jutott el olyan hír a közösségi médiából, illetve az onnan származó értesülésekre hivatkozva, miszerint: az ország különböző helyszínein – Gödöllőt is beleértve – illetéktelenek próbálnak meg magukkal vinni, „elrabolni” gyerekeket.

A rendőrség – átérezve a szülők aggodalmát és a jelenség társadalmi súlyát – az alábbiakat tudatta:
Tapasztalatok szerint az internetes közösségi oldalakon gyakran terjednek olyan híresztelések, amik minden valóságalapot nélkülöznek, azonban természetüknél fogva alkalmasak arra, hogy a felhasználókban – különösen a leginkább érintett kör tagjaiban: szülőkben, gyermekekben, pedagógusokban – aggodalmat és nyugtalanságot váltsanak ki. A rendőrség minden ilyen jellegű esetet komolyan vesz, és ha tudomására jut, kivizsgál.

Kifejezett kérés, hogy aki olyan körülményt tapasztal, ami alapján úgy érzi, gyermeke veszélynek van, illetve lehet kitéve, erről mindenképpen tegyen bejelentést. A rendőrség a tudomására hozott esetek összes körülményét megvizsgálja, és mindent megtesz a gyermekek védelme érdekében.
Ezt a törekvést azonban jelentősen nehezíti, ha az érintettek a valós, de a rendőrségre be nem jelentett eseményt a világhálón teszik közzé. Ezzel akaratlanul is megnehezítik a hatékony és mielőbbi reagálást. Az ügyek vizsgálatát nehezítheti az is, ha a felhasználók tényként állítanak valótlan értesüléseket és ezeket még meg is osztják a közösségi oldalakon.
A rendőrség munkatársai kérik az internet-használókat, hogy egy-egy közlés megosztása előtt mindenképpen győződjenek meg annak valóságtartalmáról, hiszen több esetben bebizonyosodott, hogy olyan „tények” terjedtek a világhálón, amiknek nem volt valós alapjuk. Az információk megfelelő szűrésével és körültekintő kezelésével megelőzhető a riadalomkeltés szűkebb, vagy tágabb környezetünkben. Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online