Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hobbijuk a lakberendezés

2015-05-05 08:36:49

Pedagógusból, közgazdászból váltak lakberendezővé a gödöllői székhelyű BBDesign jókedvű alapítói, Berta Judit és Bíró Zita. Közös cégüket 2005-ben alapították, és az elmúlt egy évtizedben berobbantak a szakmába. A hölgyekkel milánói szakmai útjuk után beszélgettünk.

Nem volt kérdés, hogy a találka helyszíne csak a gödöllői Pizza Palazzo lehet. A Szabadság téri pizzéria és étterem komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt hetekben, a kibővített vendégtér belsőépítészeti tervei, illetve az azt követő kivitelezés szakmai felügyelete a BBDesign lakberendező-kettős hozzáértését dicséri. Gödöllőn ez a „leglátogatottabb műhelyük”.

- Túl az első diplomák meghatározta éveken és gyermekeink bébi korszakán, megengedve magunknak azt a luxust, hogy a hobbinkkal hivatalosan is foglalkozzunk, vágtunk bele a lakberendezői munkába. A JuniorArt hallgatóiként ismerkedtünk meg, és az ott szerzett tudásunkat kreativitásunkkal és lelkesedésünkkel ötvözve, szórakozásképpen végeztük első ujjgyakorlatainkat. Először baráti körben alkottunk, majd a „szájról-szájra” módszer segítségével találtak meg minket – ecsetelte a kezdeteket a tősgyökeres gödöllőinek számító Berta Judit (képen jobbra).

A két hölgy közös vállalkozása az idő előrehaladtával szépen lábra kapott. Jöttek a felkérések: lakások, házak, belvárosi- és vidéki éttermek, üzletek, fővárosi hostelek, orvosi rendelők, irodák, különböző cégek tulajdonosaitól. A Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium néhány osztályterme is a saját színtervezésük által ösztönzi a diákok eredményes tanulását. Tavaly Európa legnagyobb gyermekkórháza, a Heim Pál Gyermekkórház Főigazgatói Díszoklevelét nyerték el az ott végzett munkájukért. Ugyanebben az évben az egyik kereskedelmi tévécsatorna Falforgatók című műsorában négy lakás átalakításában tették le a névjegyüket.

A gödöllői Pizza Palazzo tervezése speciális kihívást jelentett Judit számára. A tulajdonossal, Csabával a bölcsődei, óvodai és általános iskolai meghatározó gyermekéveket közösen élték át. Kockára téve régi barátságukat fogtak neki a feladatnak. Az eredmény magáért beszél: a felújított étterem hangulatos enteriőrével, az új terem egyedi megoldásaival, személyre szabott látványelemeivel kellemes atmoszférájú vendéglátóhelyet hoztak létre. Mindezek mellett a régi barátság egy feleséggel és a tervezőtárssal is kibővült.


Mint életünkben annyi minden, egy építési beruházás során a lakberendező bevonása a belső terek kialakításába pénz kérdése is.
- Akinek lehetősége van erre áldozni, azt tanácsolom, ne mulassza el. Tapasztalatból mondom, hosszú távon sokat lehet spórolni, ha szakemberre bízzák a belső terek kialakítását, berendezését. Egy jó lakberendező „kitermeli a saját bérét”. Nem csak a nagy alapterületű otthonokban vagy irodákban, hanem a kisebb, akár lakótelepi lakásokban is megtérülhet a szakember bevonása. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen minőségű és árfekvésű anyagokat használunk, milyen közérzetjavító harmóniát alakítunk ki, mennyire praktikus a térkihasználás, mennyire megfelelő a tájolás, valamint a színvilág összhangja sem mellékes. Többször is beigazolódott már, hogy ami rövid távon olcsóbb megoldásnak tűnik, az esetek többségében nem kellően időtálló vagy komfortos. A hiányosságok utólagos korrigálása pedig igencsak költséges mulatság – mutatott rá a lényegre Bíró Zita.

Emberismeretük, empátia készségük nagy segítséget jelent abban, hogy munkájuk során ne csak szakmailag, hanem emberileg is jó kapcsolatot alakítsanak ki az ügyfelekkel. Nem ritka, hogy életre szóló barátság is születik egy-egy eredményes BBDesign-ból.  Szeretik és jókedvvel végzik munkájukat– ahogy megfogalmazták – hivatalos hobbijukat. Honlapjuk is ezt sugallja…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online