Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erre ne száguldozzon májusban, Gödöllőn!

2015-04-30 17:27:06

Nyilvánosságra hozták, hogy májusban mikor kell sebességellenőrzésre számítaniuk a gödöllői utakon gépjárművel közlekedőknek. A vezénylés-terv alapján, ezeken a napokon és helyszíneken „munkálkodik” az új, a Gödöllői Rendőrkapitányságra idén februárban megérkezett csúcs-traffipax városunkban. A pontos időbeosztás nem áll rendelkezésünkre, de annyit elárulunk, nem csak napközben futhatunk bele a sebességmérésbe.

Fontos tudni, hogy az elmúlt hetekben lezajlott tesztüzemmód után a mérések március végétől már „élesben” történnek. A rendszer első elemeként bevezetett változtatható helyű készülékek üzemeltetése alapfunkciókkal indult, amik közül joghatással csak a közlekedők haladási sebességének mérése jár. Ugyanakkor az eszközök a sebességellenőrzésen kívül a közlekedésrendészeti munkát is támogatják majd az automatikus rendszámfelismeréssel, a forgalomszámlálással és a torlódások észlelésével.

Várhatóan 2015 harmadik negyedévében jelennek meg azok a kiegészítő funkciók, amik más, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető szabályszegéseket is képesek lesznek rögzíteni és az eljárások lefolytatásához továbbítani. A változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP) ellenőrzik majd a fényjelző készülékek jelzésire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. Képesek lesznek észlelni a közúton közlekedő, veszélyes árut szállító járműveket, a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg – adta hírül közleményében az ORFK Kommunikációs Szolgálata.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online