Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötmillió forintos mínusz a gödöllői sporttámogatási előirányzatban

2015-03-26 13:41:59

A 2014-ben juttatott 46 millió forinttal szemben, ebben az esztendőben ötmillió forinttal kevesebbet, azaz, 41 millió forintot áldoz a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői városvezetés a helyi sportélet szereplőinek támogatására. Az előirányzat mértéke valamivel elmarad a település idei évre elfogadott költségvetési főösszegének 5 ezrelékétől.

Változatlan maradt a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel, ám felére csökkent a Gödöllői Sportszövetség dotációja, ami idén 2,5 millió forintra rúg. Ezen felül létezik egy tartalékkeret, ami – a tavalyi 6,3 millió forinttal szemben – 8,3 millió forintos összeget takar. A három, egyelőre nem nevesített felhasználású tétel a teljes előirányzat több mint egyharmadát teszi ki.

A sportcélú keret fennmaradó szűk kétharmadából, az elmúlt évben juttatott 18 millió forint helyett, 2015-ben 16 millió forintot szánnak a kiemelt egyéni (Gödöllői EAC atlétika és vívás) és csapat versenysport szakosztályok (Gödöllői Röplabda Club, Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztály) pályázati úton történő alap-, illetve eredményességi támogatására. Idén 3 millió forinton osztozhatnak a nem kiemelten támogatott gödöllői versenysport szakosztályok (tavaly 3,2 millió forint), a szabadidősport egyesületeknek pedig 2,5 millió forintot hagytak jóvá (tavaly 2,8 millió forint).

Nem változott a F.U.T. Alapítvány dotációja (2,6 millió forint), míg a Városi Diáksport Bizottság – akárcsak az elmúlt három évben, most is – 2,1 millió forintra számíthat a települési költségvetéstől.
Az oktatási intézmények pályázati úton, pontrendszer alapján történő motivációs támogatására 2014-ben 2 millió forintot különítettek el, idén azonban egy fillér előirányzat sincs ezen a jogcímen. A polgármester elmondása szerint a tartalékkeret tartalmazza ezt az összeget.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online